Drumul din Vulcan, spre Pasul Vâlcan, va fi închis. Consiliul Judetean Hunedoara, la sugestia politiei Rutiere si în baza unei cereri depusã de administratia localã de la Vulcan, va închide circulatia pe drumul spre Pasul Vâlcan.
Mãsura, chiar dacã au mai fost discutii si s-a considerat ilegalã, din cauza celor care au transformat artera rutierã în pârtie de schi, va fi din nou aplicatã din aceastã sãptãmânã.
Soferii nu vor mai putea urca deloc, cel putin de la statia de îmbarcare a telegondolei. „Am avut în mapã cererea de aprobare a Politiei Rutiere pentru închiderea completã a drumul Vulcan – Pasul Vâlcan. Primãria a fãcut solicitarea, cã era închis de la telegondolã pânã sus, acum va fi închis de mai jos. Eu stiu cã a mai fost închis, acum ni s-a cerut sã îl închidem complet”,  a spus Costel Avram, administrator public al judetului Hunedoara.
Drumul a fost realizat cu fonduri europene si s-a luat mereu în calcul varianta ca acesta sã nu fie afectat de copiii care se dau cu  sãniile, dar, pentru a evita accidente, cei din administratia localã recunosc cã au cerut închiderea circulatiei. Este o mãsurã de precautie, a spus viceprimarul Cristian Merisanu, care a spus cã au fost si situatii în care masinile care au încercat sã urce au avut nevoie sã fie tractate  ulterior, din cauza ghetii formate pe carosabil, iar prezenta celor cu sania este un real pericol.
Diana Mitrache