Consiliul Judetean Hunedoara a dispus o analizã la deponeul de la Bârcea Mare, dupã ce au  existat suspiciuni cã firma, care opereazã în Valea Jiului, duce la Bârcea Marea, la deponeul ecologic, si deseuri dintr-un judet vecin.
Administratorul public al judetului Hunedoara, Costel Avram spune cã verificãrile vor fi fãcute în curând si cã se impune o amplã analizã a cantitãtilor de gunoi care pleacã din Valea Jiului si este  facturatã de firma Eolian Energy la primãrii, si  cantitatea ce ajunge la groapa de gunoi.
„Avem suspiciuni si nu putem spune cã este adevãrat, dar miercuri dimineatã am trimis o adresã primãriei Petrosani, sã ne spunã cantitatea pe care a dus-o, dar si cât a plãtit pentru deseurile stradale. Asta, fiindcã vrem sã facem o confruntare cu cantitatea de gunoi ce a fost luatã de la Petrosani si cea ajunsã la CMID. Suspiciuni sunt cã aceastã societate, iar noi am primit aviz si de Garda de Mediu, face si la alte UAT-uri (Unitãti Administrativ Teritoriale) din judetul Caras si, pe baza  contractului pe care îl are cu Petrosaniul, ca sã ducã Bârcea, duce si gunoaiele din acele zone, tot la Bârcea”, a precizat Costel Avram, administrator public al judetului Hunedoara.
Este ilegalã o astfel de practicã si verificãrile au ca scop clarificarea acestor suspiciuni, mai ales cã nu sunt singurele probleme cu care se confruntã sistemul de management al deseurilor din zona de sud a judetului Hunedoara Cei din Consiliul Judetean Hunedoara spun cã vor monitoriza deponeul mai atent. Anul acesta, în bugetul Consiliul Judetean va fi prinsã o investitie  ce va viza tocmai monitorizarea atentã a activitãtii de la deponeul ecologic de la Bârcea Mare, lucru  confirmat acum, când sunt definitivate bugetele de investitii.
Diana Mitrache