Fundatia Orange deschide a patra editie a concursului national Digitaliada, care premiazã cele mai bune materiale educationale digitale.
Ca element de noutate, din acest an, participantii pot înscrie materiale în patru  categorii de concurs: Aplicatii, Continut video, Proiectare didacticã si Alte materiale educationale. În plus, competitia se deschide si pentru materiale dedicate ciclului de învãtãmânt primar. Pentru cã aceste materiale vor fi folosite la clasã, o comisie de elevi va evalua materialele create de adulti si va acorda un Premiu de Popularitate. Totodatã, din acest an se pot înscrie si elevii cu vârsta peste 14 ani, într-o categorie dedicatã exclusiv lor.
Competitia se desfãsoarã pe www.digitaliada.ro, în perioada 14 ianuarie – 29 februarie 2020.  Juriul este format  dintr-o comisie de experti în educatie si continut digital, iar concursul este deschis tuturor persoanelor interesate sã creeze si sã punã la dispozitia publicului larg materiale  didactice în format digital, ce pot fi folosite în predarea oricãrei discipline scolare de la clasele I-VIII. Digitaliada oferã ca premii echipamente  electronice si IT în valoare de peste 8.000 de euro.
|„Am ascultat cererea învãtãtorilor din scolile Digitaliada si recomandãrile primite din teritoriu si, din aceastã a 4-a editie, extindem competitia si pentru materiale de ciclul primar, unde existã o deschidere foarte mare pentru metode digitale de predare la clasã. Îi încurajãm pe toti cei pasionati de educatie digitalã sã intre în comunitatea reunitã pe platformã si sã contribuie la crearea si utilizarea de resurse educationale deschise”, declarã Amalia Fodor, Director al Fundatiei Orange.
„Eu am câstigat anul trecut la categoria Aplicatii si încurajez si alte cadre didactice sã participe la Digitaliada. Utilizând suporturi digitale, mai degrabã le “arãtãm” elevilor decât sã le “spunem”. Asta conduce la întelegere, cercetare si explorare. Pentru mine,  platforma Digitaliada reprezintã o schimbare majorã în  educatie, un spatiu unde experienta fiecãruia cu digitalul poate fi publicatã si folositã de oricine e interesat de educatie”, spune  Aurora Dumitrescu, unul dintre câstigãtorii editiei trecute a competitiei.
Concursul face parte din programul Digitaliada – un  program cu o abordare 360 de grade a educatiei digitale, ce oferã în 50 de scoli din mediul rural echipare tehnologicã a unui laborator digital, continut educational digital si materiale suport pentru Matematicã si TIC,  formare dedicatã  pentru profesori în utilizarea materialelor digitale la clasã, dar si suport permanent în implementare.
La nivel national, prin  platforma online  www.digitaliada.ro sunt puse deja la dispozitia publicului peste 850 de resurse  educationale deschise, pentru ciclul primar si gimnazial, ce pot fi utilizate în procesul de predare-învãtare si o sectiune interactivã de Învãtare si testare online. De-a lungul celor 3 editii de pânã acum au fost înscrise în concurs peste 355 de materiale digitale si au fost acordate 28 de premii,  constând în echipamente  digitale performante.