În primele 11 luni ale anului 2019, ca urmare a implementãrii Programului National de Ocupare a Fortei de Muncã, prin intermediul AJOFM Hunedoara, au fost încadrate în muncã 8.986  persoane, dintre care 4.118 femei.
Din totalul persoanelor ocupate pânã la data de referintã, 3.505 au peste 45 de ani, 2.859 au vârsta cuprinsã între 35 si 45 de ani, 1.634 au între 25 si 35 de ani, iar 988 sunt tineri sub 25 de ani (din care 238 tineri NEET). În functie de rezidentã, din totalul  persoanelor încadrate în muncã, 6.746 provin din mediul urban, iar 2.240 persoane sunt din mediul rural.
Din punct de vedere al nivelului de pregãtire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncã, cele mai multe persoane au studii liceale, 3.501, urmate de cele care au ca studii scoala profesionalã sau de arte si meserii, 2.856. Numãrul celor fãrã studii sau cu studii primare si gimnaziale este de 2.133, cei cu studii postliceale sunt în numãr de 109, iar cei cu studii universitare sunt în numãr de 387.
Din numãrul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Hunedoara, 1.871 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu  ocupabile. Precizãm cã încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizeazã cã urmare a activitãtii de profilare a persoanelor înregistrate în evidentele noastre.
Pentru integrarea pe piata muncii, persoanele aflate în cãutarea unui loc de muncã înregistrate în baza de date a agentiei teritoriale pentru ocuparea fortei de muncã în a cãrei razã au domiciliul sau resedinta beneficiazã de pachete personalizate de mãsuri active prevãzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurãrilor pentru somaj si stimularea ocupãrii fortei de muncã, modificatã si completatã.
Astfel, în primele unsprezece luni ale anului 2019, numãrul persoanelor care au beneficiat de asistentã pentru înregistrarea în evidentã cã persoane aflate în cãutarea unui loc de muncã, în vederea asigurãrii protectiei sociale privind acordarea indemnizatiei de somaj sau cuprinderea în mãsuri active, a fost de 13.174 persoane. Pentru mai multe informatii despre activitatea Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Muncã Hunedoara, puteti accesa www.ajofmhd.ro.
Agentia Judeteanã pentru Ocuparea Fortei de Muncã Hunedoara