Petre Drãgoescu, fost director tehnic la Societatea Nationalã de Închideri de Mine din Valea Jiului, s-a disponibilizat în decembrie 2019, iar în ianuarie a fost angajat pe acelasi post.
Era necesar au spus cei de la SNIM, iar asta l-a fãcut pe senatorul Cristian Resmeritã sã rãbufneascã.
În cadrul unei conferinte de presã în care a abordat mai multe teme de minerit, a adus în discutie si acest caz, mergând pânã acolo încât a apostrofat însãsi conducerea societãtii, în persoana lui Gheoghe Bobar.
„Existã un caz, al domnului Drãgoescu Petre, care în data de 31 decembrie primeste 37.000 de lei, din care încaseazã vreo 32.000 de lei, cã i s-a oprit impozit si pleacã ca toti ceilalti de la SNIM acasã. Si ce se întâmplã pe 1 ianuarie? Este reangajat. Unde? Exact acolo la SNIM.  Cine îl angajeazã? Directorul general Bobar. E tupeu de febra galbenã, combinat putin, cu ciuma rosie si vã spun cã astfel de lucruri nu o sã se mai întâmple”, a spus Cristian Resmeritã, senatorul PSD din Valea Jiului, care coordoneazã si activitatea partidului si care a spus cã va avea discutii serioase si cu Gheorghe Bobar, care, recent, a demisionat de la conducerea PSD Petrila.
Petre Drãgoescu, însã, recunoaste cã s-a disponibilizat si, dupã ce au trecut sãrbãtorile, a venit la lucru iar, pentru cã nu mai era nimeni la departamentul tehnic si nici la comercial, iar cu antreprenorul care a preluat închiderea minelor nu avea cine sã lucreze. Nu a fost, însã, angajat pe salariul pe care îl avea înainte si s-a reîntors pentru scurt timp.
„Am lucrat în fiecare zi, pentru cã nu avea cine. Domnul Bobar m-a rugat, în calitatea sa de director general al SNIM, sã vin sã semnez actele si sã discut cu antreprenorul. E adevãrat cã m-am disponibilizat si cã acum vin pe un salariu mult mai mic, dar mi s-a cerut, pentru o perioadã determinatã, ajutorul”. A fost declaratia liberalului Petre Drãgoescu, fost director tehnic la SNIM, actual inginer sef la SNIM.
Din pãcate, însã, situatia nu este unicã si în anul 2015, directorul economic de atunci, Nicolita Dondera, s-a disponibilizat, pentru ca apoi sã fie reangajatã pe functia de consilier al directorului general.
„Eu nu pot sã spun cã numai vecinul face lucruri rele si noi nu. Când gresim si noi, trebuie sã recunoastem. Este tupeu maxim de febra galbenã. Nu pot sã spun altceva nici în acel caz”, a conchis senatorul Resmeritã. Societatea de Închideri de Mine  este pe ultima sutã  de metri si toate amplasamentele sunt acum predate antreprenorului, care începe demolarea  clãdirilor de la suprafatã.
Diana Mitrache