Mii de oameni din zona municipiului Petrosani, dar si de la Vulcan nu au primit cãldurã în acest an, dar nici nu vor avea o astfel de posibilitate.
Au dat din umeri, toti cei trei sefi ai Complexului Energetic Hunedoara care au recunoscut cã nu au o solutie si nici nu vor sã caute. „Am avut discutii în anul 2017, în iarnã, la Prefecturã, prin care domnii  primari si-au exprimat atunci dorinta de a lua întreaga retea si prin ADI (n.r. Asociatie de Dezvoltare Intracomunitarã) sã o redimensioneze si sã fie functionalã pe viitor. Se vorbea despre toate orasele Vãii Jiului, dar discutiile au rãmas acolo si nu au venit cereri.”, a spus Samuel Dioane, directorul  general al CEH, care nu a spus decât cã Termocentrala Paroseni nu a functionat si acesta ar fi si motivul pentru care oricum nu se putea da cãldurã.
Zeci de adrese au fost trimise de administratia de la Petrosani cãtre Complexul Energetic Hunedoara, dupã ce oamenii bransati la sistemul de termoficare au cerut cãldurã în apartamente. Din nefericire, însã, anul acesta este primul în care CEH nu va da cãldurã si administratia dã vina pe  primarii care nu au fãcut nimic în acest sens. Asta, în timp ce la Deva oamenii au cãldurã de la termocentrala Mintia.
Diana Mitrache