Încã din copilãrie toti ne-am dorit sã avem un model de persoana perfectã pe care sã o urmãm. Poate cateodata aceea persoanã nu existã si trebuia sã ne imaginãm una care sã fie cum am fi vrut noi.

Pe lângã acestea întotdeauna ne doream lucruri simple care pentru vremurile respective erau realizabile. Viata era frumoasã stând toatã ziua afarã si jucându-ne ascunsea si multe alte jocuri ale copilãriei.

Remarcãm cã odatã cu trecerea anilor toate aceste lucruri putem spune cã s-au pierdut. Poate cã si din punctul de vedere cã tehnologia a avansat foarte mult si se pot gãsi lucruri mai interesante cu ajutorul internetului, dar care nu de fiecare datã este benefic celor mici. Dupã o zi de scoalã, si de teme, ar trebui sã iasã afarã si sã se joace cu ceilalti copii de vârsta lor asa putând sã socializeze de mici. În schimb prefera sã stea închisi în case si sã caute tot felul de jocuri sau de lucruri pe calculator, acest lucru ne fiind benefice nici pentru sãnãtate fizicã si nici pentru psihicul celor mici care se închid într-o lume virtualã si doar a lor.

În adolescentã lucrurile s-au scimbat radical. Toatã lumea este interesatã doar de imaginea proprie si de cum sunt vãzuti de cãtre ceilalti, persoanele pe care acum le idolizeaza sunt fotomodelele de succes sau vedetele care apar la televizor.

Tinerele domnisoare sunt  foarte dezghetate si emancipate încã de la vârsta de cinsprezece ani si foarte multe dintre ele chiar aleg cãi gresite în viatã doar din cauzã cã sunt foarte naive si îsi doresc sã fie cã vedetele pe care le vãd, cu bani, masini si faimoase, fãrã sã se gândeascã la consecinte care de cele mai multe ori sunt foarte urâte.

În schimb bãietii toti se viseazã mari oameni de afaceri sau gansteri si cã fac numai combinatii profitabile si sunt foarte importanti fatã de cei care sunt normali, dacã putem zice asa. Dar din toate lucrurile negative pe care tinerii din ziua de azi le pot alege, cel mai rãu este consumul de droguri care a crescut alarmant chiar si în scolile generale si din pãcate ia amploare tot mai mult în ultima vreme. De cele mai multe ori copii buni cad pradã acestor lucruri doar din cauza anturajului în care se afla. Putem spune cã lumea s-a schimbat si se va schimba în continuare. Totul depinde de noi cum suntem influentati de aceste schimbãri.

Raul Irinovici