Reporter: Ce noutãti sunt în fotbalul judetean pentru anul 2020?

Cristian Petrean: Pãi sã o luãm metodic… În primul rând am reusit la nivelul juniorilor C (U15) sã avem trei echipe în Grupele de Elitã, la nivel national si anume Sc. de Fotbal ”Damian Militaru” Petrosani, CFR Simeria si ACSFM Hunedoara, competitia desfãsurându-se în perioada octombrie 2019-aprilie 2020. Va fi apoi o fazã a grupelor la nivel de FRF. Din pãcate nu am avut câstigãtoare de grupã, asa cã vom continua sã jucãm la nivel judetean.

Reporter: Ce facem la seniori?

Cr. Petrean: Cupa României se va relua cu sferturile de finalã în aprilie, va fi un pic complicat cu stabilirea datelor… Oricum, finala va avea loc în luna mai, sã vedem, poate jucãm dupã barajul din iunie… Ca noutate la liga a IV-a, reîncepem cu etapa a 19-a din 7-8 martie si nu 29 februarie cum anuntaserãm initial. Apoi vor avea loc turneele play-off si play-out, pentru stabilirea echipei care va merge la baraj si care va retrograda.

Reporter: Ce se întâmplã cu meciul amânat Aurul Brad – Jiul Petrosani?

Cr. Petrean: Trebuie sã gãsim o datã convenabilã ambelor echipe. Eu cred cã ar fi bine 29 februarie, înaintea începerii campionatului regulat. Oricum, se vor întelege cele douã echipe.

Reporter: Cam complicat cu baraj, Cupa României, play-off…

Cr. Petrean: Pãi în Cupa României, sferturile de finalã în aprilie, semifinalele în mai, barajul undeva în jurul datei de 20 iunie, poate finala Cupei 8-10 iunie, depinde de ce echipe sunt în aceastã fazã. Va fi putin obositor, dar asta e… Ca noutate absolutã, am dori ca din sezonul viitor sã avem un campionat separat la U19, sã nu mai joace în deschiderea seniorilor de la liga a IV-a. Vom încerca o dezbatere pe aceastã temã în cursul lunii februarie, sã vedem si alte pãreri sau sugestii pe aceastã temã.

Reporter: Cum vedeti lupta pentru titlu la liga a IV-a Hunedoara?

Cr. Petrean: Desigur, în acest moment, Jiul Petrosani pare ca net favoritã. Dar mai sunt acolo, pe-aproape Gloria Geoagiu, Aurul Brad sau Soimul Bãita. Cu sigurantã varianta cu play-off-ul va cerne sita valoricã. Jiul, reprezintã o fortã în acest campionat este echipa cu cele mai multe goluri marcate, cele mai putine primite. Cu sigurantã meciul din etapa a 21-a, Jiul – Gloria Geoagiu, va fi unul în care se va evalua dimensiunea valoricã a celor douã echipe.

Reporter: Ce si-ar mai dori presedintele AJF de la fotbalul hunedorean?

Cr. Petrean: Un an cu spectatori cât mai multi, cu un comportament civilizat, un fotbal sub semnul fair-play-ului si desigur, echipa care va merge la barajul pentru liga a III-a, sã promoveze.
Genu TUTU