Având în vedere cã ne apropiem cu pasi repezi de sfârsitul acestui an care nu doar pentru noi, cât si pe plan mondial a fost un an greu din punct de vedere financiar în primul rând dar si un an greu din punct de vedere al catastrofelor provocate de vreme.

Toti speram cã anul ce urmeazã sã vinã, sã fie un an mai bun si un an în care sã ne meargã mai bine din toate punctele de vedere. Pentru toate aceste lucruri, si doar informativ, putem accesa paginile de internet sau anumite publicatii de specialitate pentru a afla ce previziuni sunt pentru anul 2013.

Si previziunile nu sunt foarte favorabile. România ar putea fi zguduitã de un cutremur catastrofal. Un seism cu magnitudinea de aproximativ 7 va lovi tara noastrã pânã la finele anului 2013, iar mii de români si-ar putea pierde vietile. Numai în Bucuresti ar putea muri peste sase mii de oameni, dupã cum reiese din analizele fãcute de specialistii din Primãria Capitalei. Si asta datoritã faptului cã sunt foarte multe clãdiri extrem de fragile. În 20 de ani autoritãtile au consolidat doar 15 blocuri din cele peste 300 care stau sã cadã.

Nici pe plan mondial lucrurile nu sunt foarte promitãtoare, ba din contrã. Anul 2013 poate fi unul dramatic pentru toti locuitorii planetei. E posibil ca 2013 sã fie un an de crizã la nivel global, iar greul a început deja. Din cauza secetei sau, din contrã, a inundatiilor, culturile din mai multe tãri la nivel mondial simt deja efectele dramatice. Culturile sunt compromise, pretul mâncãrii creste, oamenii care si asa se descurcau greu ajung sã nu îsi mai poatã cumpãra necesarul pentru a duce o viatã decentã si un trãi cât de cât bun.

Dar cum putem observa, nu toatã lumea este asa scepticã si face asa previziuni sumbre pentr anul ce vã venii.

Dupã zodiacul chinezesc  pe 10 februarie 2013, începe semnul Sarpelui Negru de Apã si tine pânã pe 31 ianuarie 2014. 2013 este un an caracterizat conform astrologiei chinezesti de elementul dominant al APEI. Apa atrage dupã ea mobilitate si schimbare si prin urmare 2013 va fi un an dinamic, supus în permanentã schimbãrii. Culoarea reprezentativã a lui 2012 este negrul, însã Anul Sarpelui este asociat simultan si cu verdele sau albastrul deschis.

Sarpele reprezintã un simbol al Yin-ului (feminin rece), un semn ce stã sub semnul misteriosului. Spre deosebire de culturã vesticã unde sarpele este înfãtisat ca un simbol al rãului si al seducerii în astrologia chinezeascã. Sarpele este asociat în mod frecvent cu ideea de frumusete, întelepciune, cunoastere ezotericã. Totodatã, sarpele este perceput drept o fiintã sacrã. Pentru cã Sarpele (sau “micul dragon” cum i se mai spune) aduce ca aparitie cu Dragonul, unul dintre cele mai puternice si norocoase semne ale zodiacului chinezesc, împrumuta o parte din aspectele pozitive ale Dragonului.

Din toate aceste lucruri care ne sunt prezentate drept previziuni pentru anul 2013, nu putem sã zicem si sã facem nimic, pânã la urmã, decât sã asteptãm. Ne-am obisnuit cu greutãtile si le facem fatã din ce în ce mai bine.

Raul IRINOVICI