L-am ”prins” la început de an pe Viorel Habian (52 ani), cel care de o viatã este legat trup si suflet de sportul-simbol al Aninoasei, tir cu arcul, care ne-a dezvãluit câte una-alta despre acest sport, la zi.

Reporter: Viorel Habian, cum a fost anul 2019 pentru tirul cu arcul aninosean si românesc?
Viorel Habian: Unul dintre cei mai buni din ultimii zece ani! Avem câteva performante notabile, locul 1 la cadeti, prin Mario Tâmpu, la Campionatul European, o participare la Jocurile Olimpice Europene de la Minsk, prin Beatrice Miclos, tot la cadeti, apoi locurile 4 si 5 la Camp. Mondial de Field în Slovenia, iar în plan national, 22 de titluri si patru recorduri nationale obtinute de Beatrice Miclos si Mario Tâmpu.

Reporter: ”Veteranul” Rãzvan Marcu mai joacã?
V. Habian: Deocamdatã nu, lucreazã în Bucuresti, dar el spune cã va reveni. Sã vedem…

Reporter: Ce înseamnã acum lotul de sportivi a combinatiei CSO-SCM?
V. Habian: 33 de sportivi, seniori si juniori. Avem trei sportivi legitimati si pe Minerul Aninoasa, vechiul nume, vrem sã pãstrãm si acest vechi nume…

Reporter: Ce înseamnã anul 2020 pentru tirul cu arcul românesc?
V. Habian: Încercãm sã ne calificãm la Olimpiada de la Tokio! Avem douã calificãri pentru Tokio, în Antalya si la Berlin, se pot califica doi sportivi, un bãiat si o fatã, sã vedem cum o fi… Comitetul Olimpic Român a analizat rezultatele de anul trecut, formând un lot olimpic, sustinut în totalitate de acest for.

Reporter: Ce face în curând ”combinatia” Aninoasa-Deva?
V. Habian: În perioada 6-16 ianuarie sunt cu lotul olimpic si national în  cantonament la Izvorani, iar patru sportivi cadeti merg  în pregãtire cu cei de la Jocurile Olimpice de Tineret (Ioana Puscã, Denis Habian, Andreea Sevastita, Tamas Moreth), la Sãftica. La Izvorani vor fi aninosenii: Mario Tâmpu, Beatrice Miclos si Flavius Tãnãsescu.

Reporter: Care mai e situatia bazei ”Anena”?
V. Habian: Se lucreazã în continuare la îmbunãtãtirea ei. S-au refãcut instalatiile sanitare, electrice, s-a adus conducta de gaz metan, s-au schimbat usile si ferstrele si se va introduce instalatia de încãlzire. Începând din primãvarã, cu sprijinul Primãriei Aninoasa, vom avea si acea portiune de drum asfaltatã.

Reporter: Deci, tirul cu arcul nu moare…
V. Habian: În nici un caz! La tir cu arcul tintim tot mai sus!
A consemnat Genu TUTU