Valoarea taxelor si a impozitelor locale din Valea Jiului, pentru anul 2020, va creste cu rata inflatiei. Sunt mãsuri impuse la nivel national si la fel se va întâmpla în fiecare oras în parte.
Dezbateri pe seama acestor dãri au fost în toate consiliile locale, iar la Petrosani, spre exemplu, valoarea taxelor va creste cu 4,6%, care este acum  rata inflatiei si ele pot fi plãtite de la finele acestei sãptãmâni, la ghiseu. Pânã atunci, doar on-line. „De vineri pot fi plãtite taxele si impozitele locale la ghiseul nostru. Ele pot fi plãtite on-line si acum, dar, din data de 10 ianuarie, vineri, ele se pot plãti la ghiseele Biroului de Impozite si Taxe Locale”, spune Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
La bugetul anului 2019, spre exemplu, suma adunatã din taxele locale trece putin de  14 milioane de lei, în conditiile în care nu toti  si-au achitat dãrile. În cifre exacte, asta înseamnã, fix 14.249.590,20 lei, care proveneau din  amenzi, salubritate, impozite si taxe locale.
Taxele vor fi mai mari ca anul trecut, însã, când rata inflatiei era de doar 1,34. Cei mai buni contribuabili sunt pensionarii si  ei sunt primii care, la început de an, ca sã  beneficieze de bonificatii, se aseazã disciplinat la rând sã îsi achite impozitele locale.
Diana Mitrache