Autoritãtile locale de la Petrila fac un pas în ceea ce priveste realizarea podului peste Jiu.
Edilii au scos la licitatie contractul de “Servicii întocmire Proiect Autorizatie Construire (PAC), Proiect Tehnic, Detalii de executie si Asistentã Tehnicã din partea proiectantului în vederea realizãrii obiectivului de investitie „Construire pod de legãturã centura Petrila”. 220.000 de lei este valoarea proiectului, al cãrui obiectiv general în reprezintã “îmbunãtãtirea competitivitãti economice si a dezvoltãrii durabile a orasului Petrila si a transportului durabil în zonã.
De asemenea, sunt avute în vedere asigurarea unei circulatii în sigurantã, prevenirea uzurii imature a infrastructurii de transport în zona centralã a orasului, precum si prevenirea accidentelor”.
“Prin realizarea acestui obiectiv de investitii, se are în vedere realizarea accesului cãtre parcul industrial  vizat a se dezvolta în fostul perimetru minier al minei Petrila, precum si conectarea eficientã la DJ 709K si, prin intermediul acestuia la E 79, astfel este vizatã dezvoltarea durabilã a zonei”, aratã documentatia.
Edilii de la Petrila au în vedere construirea unui pod nou peste râul Jiul de Est, necesar pentru a face legãtura între strada Republicii, sosea care este acum singurã stradã principalã a orasului si soseaua de centurã sau drumul tehnologic, asa cum mai este cunoscut.
Acest pod ar urma sã fie construit în zona Tunel, la intrarea în orasul Petrila, lângã podul CFR al fostei mine Petrila si se justificã pe deplin, având în vedere faptul cã toate sediile administrative ale orasului Petrila, inclusiv sediul primãriei orasului, vor fi mutate în aceastã zonã, mai exact în fostul sediu administrativ al minei Petrila, iar edilii au în vedere, pe lângã descongestionarea traficului de pe strada Republicii, realizarea de noi obiective turistice, si nu numai, în perimetrul fostei mine.
Cosmin BACIU