Aproximativ 200 de angajati ai Termocentralei Mintia au refuzat, ieri, sã intre în tura de dimineatã protestând pentru cã nu si-au primit salariile.
Potrivit sindicalistilor, angajatii urmau sã îsi ia salariile în 30 decembrie, dar nu au primit banii.
În plus, nu ar exista stocuri suficiente de cãrbune.
Potrivit reprezentantilor Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, angajatii din schimbul de noapte si cei de din tura de dimineatã s-au adunat în cantinã si refuzã sã munceascã.
Sefii Complexului Energetic Hunedoara s-au dus la Termocentrala Mintia ca sã discute cu oamenii, dupã ce, initial, le-au transmis faptul cã, banii vor fi virati în conturi în ziua de 8 ianuarie.
Energeticienii de la Termocentrala Mintia au suspendat protestul la orele amiezii, dupã ce au primit asigurãri cã salariile restante vor fi plãtite cel târziu pana marti.  Ei au cerut prezenta la  termocentralã a unui reprezentant al Ministerului Economiei, Energiei si Mediului de afaceri, cu care sa discute situatia de la Mintia. Drepturile salariale prevãzute a fi acordate angajatilor CEH în 30 decembrie au fost plãtite doar partial din cauza sumelor insuficiente existente în conturile companiei. Astfel, conducerea CEH a decis sã achite doar salariile minerilor si sã amâne plata salariilor pentru energeticieni si personalul administrativ din cadrul Complexului Energetic Hunedoara.