Membrii USR Deva au început anul 2020 în tensiune, dupã ce la sfârsitul anului trecut o parte dintre acestia au dorit schimbarea  conducerii filialei si au ales o nouã conducere.
Departamentul de comunicare USR Judetul Hunedoara a remis ieri un comunicat de presã în care aratã faptul cã, “Adunarea Generalã a USR Deva care a avut loc în data de 1 ianuarie 2020, la ora 7:00, a fost nestatutara, fapt constatat de cãtre Biroul Judetean si comunicat prin toate canalele  oficiale de comunicare cãtre filiala USR Deva”.
Din acest motiv, potrivit comunicatului de presã, “Anuntul privind alegerea unei noi  conduceri a filialei Deva – ca urmare a unei Adunãri Generale nestatutare – a fost preluat de mai multe publicatii locale si nationale. Facem precizarea ca acel comunicat de presa nu reflectã realitatea, iar conducerea anuntata prin respectivul document nu este una statutar aleasa. Adunarea Generalã pentru alegerea forurilor de conducere ale filialei USR Deva va avea loc pe 23 ianuarie 2020”.
“Biroul Judetean USR Hunedoara (BJ) a luat la cunostinta cererea înaintata pe adresa de email a acestui organism, în data de 28 decembrie 2019, prin care o treime dintre membrii filialei locale Deva a solicitat organizarea unei Adunãri Generale. În conformitate cu statutul USR, BJ USR Judetul Hunedoara a decis ca aceasta sã aibã loc, statutar, pe data de 23 ianuarie 2020. În acest fel, toti membrii filialei locale USR Deva vor putea sã îsi anunte intentia de a candida si sã îsi facã o campanie electoralã în spiritul deschis si corect al competitiilor interne, promovat si respectat de USR”, conchide Departamentul de comunicare USR Judetul Hunedoara.