Municipiul s-a transformat în capitala culturalã dedicatã sãrbãtorilor de iarnã. Colindele vor rãsuna la Palatul Cultural din municipiul Lupeni în data de 22 decembrie, de la ora 15:00.
Pe scena palatului Cultural din Lupeni vor urca artistii Leo Cosma, Cãtãlin Stepa, Petronela Baldovin, Maria Râpã, Antonia Elena Moraru, Maria Antonia Petrea, Radu Moldovan si Corul ”Glasuri de argint” coordonat de Felicia Frigea.
”Nu existã alt mod de a intra mai frumos în atmosfera Sfintei Sãrbãtori a Crãciunului decât acela de a-ti oferi bucuria ascultãrii atât de frumoaselor colinde românesti. Ne-am  convins deja de acest lucru la Festivalul Crailor si, pentru cã în municipiul Lupeni, avem atât de multi artisti valorosi si tineri deosebit de talentati pentru care nu e bucurie mai mare decât aceea de a le colinda cetãtenilor din orasul cãruia si ei îi spun ”acasã”, ne bucurãm cã putem organiza încã un festival de sãrbãtoare, în care colindele românesti ne vor umple inimile de bucurie. Vã invit cu drag la acest festival, pentru care Palatul Cultural va avea, din nou, usile deschise publicului”, a spus Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.
Intrarea se va face pe bazã de invitatii gratuite, care pot fi achizitionate de la Palatul Cultural zilnic, între orele 10,00-14,00. În avanpremiera Festivalului de colinde ”Deschide usa crestine”, tot la Palatul Cultural ”Minerul” din Lupeni va avea loc un alt spectacol de sãrbãtoare, oferit de Jul Baldovin Bând & Friends ci sprijinul Primãriei si Consiliului local Lupeni.
Acesta va avea loc vineri, 20 decembrie 2019, de la ora 19,00 sub genericul ”Spectacol de iarnã”.
În cadrul acestui eveniment artistic, pe scenã vor urca: Jul Baldovin & Bând (Willy Gorgan – pian si Marius Macavei – bass), Florin Paul Camen, Luminita Donisã, Alexandra Suciu, Alecsia Ilies, Andreea Ursu, Diana Roman, Raluca Ion si Ciprian Ciutre. Biletele pentru acest spectacol se gãsesc la sala Palatului Cultural din Lupeni.
Cosmin BACIU