Primarii PSD amenintati de Guvernul Orban, care verificã cheltuirea banilor

Senatorul Cristian Resmeritã din Valea Jiului, reprezentant al opozitiei, trage un semnal de alarmã si afirmã cã primarii care au proiecte ce se deruleazã prin Programul National De Dezvoltare Localã PNDL sunt acum amenintati si tracasati cu controale.
„De când s-a schimbat Guvernul, de vreo douã  luni, nicio facturã nu a mai fost plãtitã, ceea ce, pânã în momentul acela nu s-a mai întâmplat. De douã luni de zile, însã, ministerul trimite controale la toti primarii. Parcã retrãim vremurile lui Boc când PSD-istii erau pur si simplu amenintati de toatã lumea”, a spus Cristian Resmeritã, senator PSD din Valea Jiului.
Mai mult, senatorul din Valea Jiului spune cã li s-ar fi sugerat sã treacã la PNL, celor ce nu sunt acum verificati.
„Sunt controale trimise de Minsterul Dezvoltãrii, în principal pe PNDL. Este foarte bine cã sunt aceste controale., dar când sunt controale trebuie sã se desfãsoare echilibrat si fãrã tentã de a face rãu. Vii, controlezi, dar nu ameninti si nu sugerezi cã ar fi mai bine la febra galbenã (n.r. PNL). Sunt reclamatii de la primarii nostri, nu le dau numele, cã nu toti rezistã, dar în Valea Jiului nu as avea informatii cã s-ar fi speriat primarii, cã cred cã si aici sunt controale. Ai nostri au pielea tãbãcitã, dar sunt primari din comune care se sperie”, a completat Resmeritã.
În perioada 26 noiembrie – 11 decembrie 2019, Corpul de control al ministrului si inspectorii din Inspectoratul de Stat în Constructii (ISC) au verificat 3.084 de solicitãri de platã pentru proiecte realizate prin PNDL – etapa I si II. Este vorba despre proiecte pentru care existau solicitãri de platã în valoare totalã de 177.129.282 de lei, trimise de unitãti administrativ-teritoriale din 12 judete, fiind identificate 38 de solicitãri neconforme, în valoare totalã de 45.706.000 lei, care vor fi oprite de la platã.
Inspectorii din întreaga tarã au verificat 2.911 solicitãri de platã, rezultatele fiind urmãtoarele: pentru PNDL I, din 410 solicitãri verificate, 20 (în valoare totalã de 8.327.000 de lei) au fost gãsite neconforme, 6 (în valoare totalã de 3.375.000 de lei) au fost retrase în mod voluntar de beneficiari, iar celelalte 384 de solicitãri (în valoare totalã de 217.000.000 lei) vor fi plãtite. Pentru PNDL II, din 2.624 de solicitãri verificate: 86 (în valoare totalã de 52.857.000 de lei) au fost gãsite neconforme, 37 (în valoare totalã de 35.932.937 de lei) au fost retrase în mod voluntar de beneficiari, iar celelalte 2.501 de solicitãri (în valoare totalã de 1.570.707.281 de lei) vor fi plãtite.
Astfel, în urma actiunilor de control, vor fi oprite plãti de peste 146 de milioane de lei pentru obiective de investitii din judetele Brãila, Buzãu, Dâmbovita, Dolj, Giurgiu, Gorj, Ialomita, Neamt, Teleorman, Tulcea, Vrancea.
Diana Mitrache

2 comentarii la „Primarii PSD amenintati de Guvernul Orban, care verificã cheltuirea banilor

  • 20 decembrie 2019 la 07:42
    Permalink

    Ramane intrebarea : de ce va e frica ? Daca sunteti „curati” , lasati guvernul sa-si faca treaba .

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.