Copiii Scolii Gimnaziale IG Duca din Petrosani le-au colindat bunicilor. “Colind pentru bunicii nimãnui” s-a numit actiunea caritabilã în care au fost implicati cei mici.
Clubul IMPACT „Pride of Petrosani” de la Scoala Gimnazialã „I.G.DUCA” Petrosani în parteneriat cu Teatrul Dramatic „I.D.Sîrbu”din Petrosani si Fundatia Noi Orizonturi Lupeni au organizat editia a VII-a a spectacolului caritabil „Colind pentru bunicii nimãnui!”.  Sala Teatrului Dramatic ID Sîrbu din Petrosani a fost neîncãpãtoare pentru sutele de spectatori careu au plãtit 10 lei pentru un bilet de intrare. Toate fondurile obtinute din vânzarea biletelor  vor fi folosite pentru a cumpãra  alimente, fructe si  produse pentru igiena personalã pentru bãtrâneii de la Centrul de Îngrijire Bãtrâni din Aeroport Petrosani.
Proiectul îsi propune sã dezvolte spiritul de ajutorare al elevilor fatã de persoanele aflate în dificultate, de a forma la acestia abilitãti civice care sã le foloseascã mai târziu în viatã.  Elevii si profesorii implicati în proiect s-au gândit sã realizeze un spectacol ale cãrui încasãri sã fie folosite pentru cumpãrarea  unor bunuri necesare adãpostului pentru  persoane vârstnice „Sfântul Ilie Proorocul”.
Cosmin BACIU