Actiunile politistilor hunedoreni ce au avut la sfârsitul sãptãmânii trecute , în scopul verificãrii legalitãtii activitãtilor de exploatare, gestionare, transport si comercializare a materialului  lemnos au fost materializate prin amenzi de peste 13.000 de lei.
Astfel, politistii Postului de Politie Ribita au oprit în trafic, pe DN 76, în comuna Ribita, o autoutilitarã care transporta 33,32 metri cubi de material lemnos de esentã fag (conform avizului de însotire). În urma verificãrilor efectuate, politistii au constatat cã, în realitate, în autoutilitarã era încãrcatã  cantitatea de 38,23 metri cubi de material lemnos (cu 5 mc mai mult decât cantitatea înscrisã în avizul de însotire).
Prin urmare, soferul (un sibian de 37 de ani) a fost sanctionat contraventional cu amendã în valoare de 3.000 de lei si s-a dispus confiscarea celor 5 mc de material lemnos (care au fost transportati la depozitul Ocolului Silvic Baia de Cris). De asemenea, politisti din cadrul Biroului Combaterea Delictelor Silvice, însotiti de un reprezentant al Gãrzii Forestiere Timisoara, au efectuat o actiune privind modul de exploatare, gestionare, transport si comercializare a materialului lemnos de cãtre diferite persoane fizice si juridice de pe raza orasului Hateg, a localitãtilor  învecinate si în zona Vãii Jiului.
În urma controalelor, pe raza comunei Rãchitova, politistii au  identificat 41,84 mc de material lemnos din specia fag, care a  fost exploatat de o societate comercialã din judetul Caras-Severin, fãrã a fi emisã  autorizatia de exploatare prevãzutã de lege. În cauzã, politistii au luat mãsura sanctionãrii contraventionale a reprezentantului societãtii cu amendã în valoare de 10.000 de lei si au dispus confiscarea volumului de material lemnos exploatat ilegal (în valoare totalã de peste 6860 de lei), iar ca mãsurã complementarã, au propus retragerea atestatului de exploatare. În cadrul aceleiasi actiuni, pe raza orasului Uricani, politistii au   identificat un bãrbat de 68 de ani, din Uricani, care  transporta 2,51 mc lemn rotund de molid, cu un tractor ce tracta o remorcã agricolã (în care era încãrcat materialul  lemnos), fãrã a avea asupra sa avizul de însotire prevãzut de normele legale în vigoare. Prin urmare, politistii au luat mãsura sanctionãrii contraventionale a bãrbatului cu amendã în valoare de 1.000 lei si mãsura complementarã de confiscare a materialului lemnos.