Dosare de cercetare penalã întocmite de cãtre Politistii Serviciului de Investigare a Criminalitãtii Economice.
Politistii au întocmit mai multe dosare penale pentru produse susceptibil de a fi contrafãcute  indisponibilizate, în urma unei actiuni ce a avut loc miercuri, pe raza municipiilor Deva, Hunedoara si Petrosani.
Astfel, politistii Serviciului de Investigare a Criminalitãtii Economice, din cadrul I.P.J. Hunedoara au efectuat o actiune de verificare a respectãrii reglementãrilor legale din domeniul drepturilor de proprietate industrialã si a drepturilor de autor si conexe. În cadrul actiunii, politistii au identificat un bãrbat în vârstã de  62 de ani, din municipiul Hunedoara, care  comercializa, într-o piatã din municipiul Hunedoara,  15 produse de îmbrãcãminte ce purtau sigla unor mãrcilor celebre. Întrucât prezentau suspiciunea de a fi contrafãcute, produsele au fost indisponibilizate, iar fatã de bãrbat, politistii vor  efectua cercetãri sub aspectul comiterii infractiunii de punere în circulatie a unui produs purtând o marcã identicã sau  similarã cu o marcã înregistratã pentru produse identice sau similare, sub supravegherea Parchetului de pe lângã Judecãtoria Hunedoara. În cadrul aceleiasi actiuni, politistii au identificat o tânãrã în vârstã de 29 de ani, care comercializa la punctul de lucru al unei societãti comerciale, situat în Petrosani, 24 de jucãrii (în valoare de aproximativ  2400 de lei – susceptibil de a fi contrafãcute).
De asemenea, politistii au identificat o femeie în vârstã de 37 de ani, care  comercializa în municipiul Petrosani, 17 jucãrii (susceptibil de a fi contrafãcute), iar în incinta unui complex comercial din municipiul Deva au identificat  un bãrbat de 59 de ani, care comercializa 50 jucãrii (în valoare de aproximativ 5.000 de lei, purtând sigla unor mãrci  înregistrate, susceptibil de a fi contrafãcute).
Si aceste produse, întrucât  prezentau suspiciunea de a fi contrafãcute, au fost indisponibilizate, iar fatã de cei în cauzã, politistii vor  efectua cercetãri sub aspectul comiterii infractiunii de punerea în circulatie a unui produs purtând o marcã identicã sau similarã cu o marcã înregistratã pentru produse identice sau similare.