Politistii structurii de profil din cadrul I.P.J. Hunedoara au confiscat mai multe articole pirotehnice din clase interzise la comercializare cãtre publicul larg, în urma unei actiuni ce a avut ca scop verificarea legalitãtii desfãsurãrii operatiunilor cu articole pirotehnice de cãtre persoanele fizice si juridice .
În urma controalelor, politistii au stabilit cã un bãrbat în vârstã de  57 de ani oferea spre  vânzare, la punctul de lucru al societãtii pe care o administra, situat în municipiul  Brad, 55 de baterii  de artificii (articole pirotehnice din categoria F2 si F3 – în valoare de circa 5.000 de lei), care nu sunt  permise la comercializare cãtre publicul larg.
Artificiile au fost ridicate în vederea continuãrii cercetãrilor, în cauzã politistii întocmind dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de operatiuni fãrã drept cu articole pirotehnice.
O faptã asemãnãtoare a fost constatatã de politisti la data de 9 decembrie pe raza municipiului Deva.  La acea datã, în urma controalelor efectuate, politistii au identificat o femeie în vârstã de 38 de ani, din   Deva, care comercializa  425 de baterii de artificii  din categoria  F 2 si F3 si 137 de baterii de artificii din categoria T1, fãrã a respecta prevederile legale în acest domeniu.
În perioada urmãtoare, politistii hunedoreni vor intensifica actiunile de verificare a legalitãtii comercializãrii articolelor pirotehnice de cãtre agentii  economici sau persoanele fizice autorizate. Controalele vor viza  aspecte privind detinerea, depozitarea, comercializarea, transportul si folosirea articolelor pirotehnice.