Clãdirea în care functioneazã Biblioteca Universitãtii Petrosani si centrul de calcul va fi reabilitatã. Banii vin atât de la bugetul Universitãtii din Petrosani cât si din fonduri europene. Odatã realizate lucrãrile acestea vor respecta si normele ISU.
“Mai avem câteva lucrãri de finalizat la bibliotecã si Centrul de calcul pe niste bani primiti de la Ministerul Educatiei Nationale destinati acestui scop si dacã vremea ne va permite în câteva zile vom termina toate aceste lucrãri. Ne mai dorim sã reabilitãm o parte dintr-un acoperis de la Corpul D care este pânã la urmã spatiu administrativ al Universitãtii din Petrosani. Acolo a fost pus un acoperis provizoriu si care nu este conform normelor impuse de ISU si de Directia de Sãnãtate Publicã. Mai avem lucrãri de reparatii curente, sperãm sã putem face la anul pe proiecte si pe venituri de la minister sã putem reabilita si alte spatii de învãtãmânt”,  a declarat prof. univ. dr. ing. Radu Sorin Mihai, rectorul Universitãtii Petrosani.  Reprezentantii institutiei de învãtãmânt superior din Valea Jiului si-au propus sã modernizeze si laboratoarele universitãtii.
“Vrem si putem sã modernizãm în primul rând o mare parte din laboratoarele de stiintã si cercetare, mai vrem sã crestem eficienta energeticã a mai multor spatii de învãtãmânt iar aici vrem sã facem un proiect. În plus vrem sã modernizãm toatã baza sportivã pe care o avem de la sala de sport si pânã la terenul de rugby. Pentru toate aceste lucruri am început deja sã scriem proiecte pe care sã le depunem pentru cã cel mai simplu este sã obtinem finantare pe proiecte. Anul acesta noi am obtinut bani pe proiecte numai pe Programul Operational Uman, 17 milioane de lei, plus finantarea de la Consiliul National de Finantare al Învãtãmântului Superior, proiecte de cercetare  national si internationale. Toate aceste lucruri  aduc un plus de valoare Univesitãtii din Petrosani si dotarea de care avem  nevoie pentru a ne putea mentine la un nivel ridicat de educatie la nivel national si international”, a mai spus sursa citatã. Este o prioritate pentru conducerea Universitãtii din Petrosani modernizarea laboratoarelor în care studentii îsi desfãsoarã activitatea.
Cosmin BACIU