Premiem anual zece profesori si antrenori care au avut un rol important în viata discipolilor, în viata tinerilor, premiul constând dintr-un trofeu realizat de  apreciatul artist Ioan Nemtoi, si o sumã în valoare de 8.000 de lei.
Nominalizãrile se trimit online  pânã în 31 decembrie 2019. Detalii si formular de nominalizare:  https://pentrucomunitate.ro/ro/mentor.
Prin acest program dorim sã atragem atentia opiniei publice asupra acelor profesori, educatori, antrenori, mentori care au descoperit si au lansat tinere talente, care  le-au sprijinit din umbrã primii pasi, al cãror devotament si entuziasm au contribuit esential la dezvoltarea, punerea în valoare a talentelor lor.
Îi cãutãm pe acei profesori, antrenori, mentori care au reusit si reusesc sã stimuleze copii talentati, care îi pregãtesc pentru a face fatã competitiilor, care cautã în permanentã posibilitãtile lor de dezvoltare. Dacã îi cunoasteti, nominalizati-i la Premiul Mentor pentru excelentã în educatie.
Premianti din Hunedoara la editiile precedente:
2017 – Doina Ona, profesoarã de pian – https://youtu.be/14XuW0e7Abk
2014 – Mircea Nistor, profesor de fizicã – https://www.youtube.com/watch?v=dKYOw_AYVMg
2010 – Eli Androne Petru, profesor de muzicã – https://www.youtube.com/watch?v=ZFilCToVVUw
Gala Premiilor Mentor se va organiza la Teatrul Odeon din Bucuresti, în data de 28 aprilie 2020, invitatul de onoare fiind Mihai Covaliu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Român.