Italienii care sustin activitatea la Pollicino au anuntat cã nu mai pot continua în acelasi ritm.  Acum copiii care vin aici, în mare parte copii cu dizabilitãti, care se recupereazã gratie celor ce îi ajutã, sunt în pericol, însã, cei din Petrosani spun cã vor aloca banii necesari. Este o activitate absolut necesarã si, desi aici vin copii din mai multe orase ale Vãii Jiului, fiind  singurul centru unde se recupereazã copiii cu Sindrom Down, sau cu autism, spre exemplu, doar primãria Petrosani va aloca bani de la bugetul local.
„Este o problemã cu finantarea din Italia. Donatiile sunt din ce în ce mai mici, ca valoare. Sunt  probleme economice si acolo si am discutat cu cei de la Pollicino si, cu sigurantã, anul viitor vom da noi o sumã de bani mai mare, asa încât acest centru sã nu se închidã. Este un centru pentru copiii cu  dizabilitãti si sã stiti cã se adreseazã copiilor din toatã Valea Jiului, iar noi vom încerca sã suplinim sumele necesare”, spune Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Ca sã supravietuiascã, acest centru de zi cheltuieste aproximativ 100 000 de euro pe an, iar aceastã sumã nu va mai putea fi sustinutã doar de italieni. Se cautã o solutie ca, de anul viitor, poate si restul administratiilor locale sã vinã sã  sprijine acest proiect care cuprinde copii din toate orasele Vãii Jiului.
Diana Mitrache