Ritter Broker de Asigurare si Reasigurare a implementat un sistem de franciza care ofera servicii de calitate la nivel national.
Franciza este o forma de organizare a afacerilor, in care o firma (francizorul) intra intr-o relatie contractuala cu un comerciant independent (francizat sau beneficiar). Francizatul opereaza sub numele comercial al francizorului si, de regula, sub indrumarea lui.
Modelul de franciza RITTER Broker a fost dezvoltat pentru a putea fi corelat cu afaceri deja existente, care activeaza in zona de Business to Consumer.
„Ne-am orientat atentia, pentru inceput, catre antreprenorii care activeaza in zona de retail, service-uri auto, servicii imobiliare, agentii de turism sau servicii care se adreseaza consumatorilor finali. Insa am sprijinit si viitori antreprenori in crearea unei afaceri de tip franciza, solida, cu o reteta clara in spatele acesteia si care sa le aduca beneficii atât financiare, cât si personale”, explica Alexandra Bratescu, director de vânzari al companiei.
Costurile de implementare vor fi mai mici pentru companiile existente, ele având deja o parte a infrastructurii necesare unei afaceri in asigurari, astfel ca investitia pleaca de la 1.500 euro. Franciza este, de asemenea, o oportunitate pentru aceia ce doresc deschiderea unei afaceri noi, modelul asigurându-le toate pârghiile inca de la inceput, insa aici discutând de un cost al investitiei mai ridicat decât pentru companiile existente, fiind necesara punerea la punct atât a infrastructurii cât si a punctului de vânzari.
In calitate de francizati RITTER Broker, acestia vor beneficia de avantajul de a lucra ca brokeri de asigurari alaturi de un francizor cu o vasta experienta in domeniu, gestionând un portofoliu care acopera o plaja larga de tipuri de asigurari si isi vor transforma activitatea intr-un business de sine statator, cu o recurenta anuala ce va tine doar de capacitatea francizatilor de a interactiona intr-un mod profesionist cu clientii lor din portofoliu.
„Am gândit franciza ca pe o forma de dezvoltare, prin care am atras si agenti economici care doresc sa isi mareasca veniturile, dar nu dispun de un capital financiar destul de mare, cât si de experienta necesara pentru a porni singuri la drum. Franciza pare astfel ca o strada cu sens dublu: pe de o parte, prin partenerii francizati, ne marim reteaua de distributie la nivel national, iar pe de alta parte, francizatii care ni se alatura la drum beneficiaza de tot know-how-ul nostru, de un ghid bine pus la punct, conform caruia fiecare stie ce are de facut. Am deschis si testat deja local in Bucuresti, dar si in anumite judete franciza iar rezultatele sunt excelente”, afirma Catalin Vasile, directorul general al RITTER Broker.
RITTER Broker colaboreaza cu 27 de societati de asigurari, 3 societati de administrare a fondurilor de pensii pilon III si cu 10 companii de leasing financiar si operational, putând sa ofere peste 1.000 de produse financiare potentialilor clienti. Care pot fi comercializate prin sistem de franciza si de catre viitorii parteneri Ritter Broker.
Daca sunteti din judetul Hunedoara sau cele limitrofe si cautati un partener de incredere, care sa va sustina in dezvoltarea propriei afaceri Si va doriti sa fiti corect recompensat financiar, acest tip de colaborare este cel ideal.
Compania, cu capital integral românesc, a fost infiintata in urma cu noua ani de doi tineri antreprenori si a realizat in 2018 o cifra de afaceri de 13,5 milioane lei si a vândut 45.000 de polite.