Drumurile spre statiunile de munte sunt monitorizate din prima zi a lunii decembrie. Se tine cont de prognoza meteorologicã, însã, drumarii care au câstigat licitatiile pentru deszãpezire sunt gata sã actioneze.
Consiliul Judetean Hunedoara are si un dispecerat si toate problemele pot fi raportate acolo.
„Am cerut sã am un grafic cu data de 1 decembrie a  persoanelor care vor face de serviciu la  dispecerat. Ei „intrã în pitã”, numai în  conditiile în care ninge si e nevoie de ei. Am învãtat din greselile de anul trecut. Anul  acesta avem 6 zone: pe Valea Jiului, deszãpezirea va fi fãcutã de Comexim, pe zona Hateg este Drupo, zona Hunedoarei, Trameco Oradea, Orãstie, tot ei, Deva- Pãulis tot Trameco si zona Brad – Drupo”, a spus Costel Avram,  administrator public al judetului Hunedoara.  Pentru cã totul este pregãtit si pentru cã iarna deja se instaleazã, iar turistii vin la munte, cel mai probabil, din acest week-end, situatia pare, cel putin la nivel declarativ, sub control.
„Eu cred cã anul acesta vom fi mai pregãtiti ca anul trecut si nu ne prinde nepregãtiti iarna. Asta pentru cã zãpada vine deja. Cred cã, printr-o mobilizare bunã si o colaborare între Consiliul Judetean si operator, pentru cã noi îi tratãm ca parteneri vom face asa încât turistii ce vin în Valea Jiului sã nu aibã probleme cu drumurile în urma cãderilor de zãpadã”, mai spune Costel Avram.  Toate drumurile ce duc spre statiunile de munte vor fi curãtate de zãpadã, iar pe site-ul Consiliului Judetean Hunedoara, ce poate fi accesat si ca paginã de facebook, cu precizarea cã este vorba despre Dispeceratul de drumuri judetene, pot fi reclamate eventualele nereguli.
Diana Mitrache