Conducerea CEH, acuzatã de sabotaj

Sindicalistii de la Mintia acuzã conducerea directiei comerciale a Complexului Energetic Hunedoara de sabotaj. Stocurile de cãrbune de la termocentrala din cadrul Complexului Energetic Hunedoara sunt goale, iar sindicalistii sustin cã nici nu se face nimic pentru a remedia acest neajuns.
“Sabotarea Termocentralei Mintia continuã. Fãrã stocuri de cãrbune, intrarea în iarnã face imposibilã pornirea mai multor grupuri energetice, cresterea veniturilor societãtii fiind un vis frumos dat doar de preturile unui MW, tot mai bune în piata de energie. Directia Comercialã a Complexului Energetic Hunedoara este direct rãspunzãtoare de lipsa stocurilor de cãrbune necesare pentru realizarea programului de iarnã. Tot mai multe voci din interiorul societãtii spun cã au fost refuzate mai multe oferte de cãrbune energetic venite atât din tarã cât si din strãinãtate, în ciuda faptului cã în depozitele celor douã termocentrale ale CEH, Mintia si Paroseni, nu mai este  cãrbune”, spune Cristian Istoc, presedintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara.
Cristian Istoc mai aratã cã nu se doreste nici achizitionarea  cãrbunelui redus în concentratii de sulf. De precizat este faptul cã acesta este mult mai ieftin decât huila extrasã din minele din Valea Jiului.
“Dupã sabotarea primului test de ardere cu cãrbune subbituminos care are o concentratie redusã de sulf, asistãm la un alt sabotaj legat de refuzul unor decidenti aflati la vârful CEH, de a achizitiona o  cantitate suficientã de cãrbune care ar fi permis CEH sã îsi mãreascã veniturile si sã evite astfel starea de insolventã, prin specularea pietei de energie care a ajuns la preturi record de peste 900 lei / MW. Directia Comercialã nu a asigurat nici mãcar achizitia cãrbunelui cu continut redus de sulf care si fãrã acel test de ardere ar fi putut fi folosit în amestec, lucru ce ar  fi dus la reducerea noxelor de SO2 emise în atmosferã.
Un alt aspect care aratã cã  vorbim de sabotaj este pretul cãrbunelui refuzat, care este la jumãtate fatã de cel din Valea Jiului. Cu toate acestea, anumite oferte au fost acceptate chiar dacã calitatea cãrbunelui arãta cã nu se preteazã la instalatiile de la Mintia, lucru confirmat ulterior de cresterea  consumului de gaze naturale folosit pentru sustinerea arderii cãrbunelui, implicit al costului / MW, dar cel mai grav, a pus în pericol sãnãtatea personalului. Cu astfel de GLUME ne confruntãm în încercarea  noastrã de a oprii demolarea celei de a treia termocentralã din România”, mai aratã Cristian Istoc.  Termocentrala de la Mintia a  trecut, la finalul sãptãmânii trecute, testul cãrbunelui subbituminos.
Cosmin BACIU

Advertisements

7 comentarii la „Conducerea CEH, acuzatã de sabotaj

 • 28 noiembrie 2019 la 19:55
  Permalink

  ba cristi da nu iti mai place de ARDELEAN ca e de la Deva baiatu aceasi culoare ca si Cont putino galbejiti de La ALDE

 • 29 noiembrie 2019 la 09:02
  Permalink

  Hai sa fim seriosi , cand era pretul bun la energie Minitia statea intotdeauna, cand era pretul de kkt atunci hop si Mintia sa produca, gandit exact pe dos !!!!!!

 • 29 noiembrie 2019 la 10:23
  Permalink

  Cum se schimba sefii cum apar si latratorii de serviciu ! pina acum ciocu’ mic ! oameni de kkt !

 • 29 noiembrie 2019 la 10:26
  Permalink

  mintia trebuie inchisa urgent,altfel va dam in judecata ptr genocidul pe care-l faceti omorand incet incet copii,nepotii,batranii

 • 29 noiembrie 2019 la 19:58
  Permalink

  Si daca inchide Mintia cum o sa va incalziti? Puneti in fiecare apartament centrale pe gaz si va intoxicati unu pe altu cu teava scoasa prin peretele bucatariei ?

 • 1 decembrie 2019 la 13:50
  Permalink

  Bucuriaria ?iganilor din tara ca cu neferoasele din termocentrala î?i duc via?a în lux

 • 1 decembrie 2019 la 14:00
  Permalink

  În tot ce mai r?mas de stat nepotismul bani pizza i?i spun cuvantu cine stie ce o fi prin ministerele mai importante mai rau

Comentariile sunt închise.