Mai multi oameni care locuiesc în zona depoului de la Lonea au cerut sprijin celor de la Apa Serv, dupã ce retelele de apã au puscat în mai multe locuri. Sunt tevi vechi care nu au fost înlocuite de zeci de ani si oamenii s-au plâns cã nu mai fãceau fatã.
„Ni s-a spart conducta de apã si am rãmas fãrã apã. De vreo douã luni a început sã curgã apã si acum aveam nevoie de reparatii. Au peste 50 de ani, poate 60 de ani conducetele la noi aici. Erau din fier, acum ne-au pus din plastic”, a spus unul dintre beneficiarii lucrãrii.
Astfel de retele vechi sunt în toate zonele Vãii Jiului si Apa Serv ajunge sã le repare pe cheltuialã proprie. Sunt lucrãri absolut necesare si vin în completarea celor pe care Apa Serv le executã pe diverse proiecte europene, însã, aici finantarea este din bugetul propriu al  societãtii.
”Suntem pe strada Petre Ispirescu din Lonea, Petrila, unde înlocuim o retea de alimentare cu apã, pentru un grup de 6 gospodãrii. Aici, reteaua are peste 60 de ani si, din pãcate, s-a stricat, oamenii au rãmas, la un moment dat, fãrã apã, fãrã  presiune si noi nu am avut încotro. Am fãcut o improvizatie prin spatele gospodãriilor, tinând cont de faptul cã vine perioada rece. Trebuie sã finalizãm lucrãrile si sã le ducem la bun sfârsit, pânã când ne mai permite vremea”, a spus Florin Donisã, Sef Departament Exploatare.
Practic, oamenii de aici au rãmas fãrã apã la robinet din cauza scurgerilor si era absolut necesarã înlocuirea  conductelor. Si, pentru cã toatã zona este asfaltatã, lucrãtorii de la Ape au decis sã facã lucrarea pe trotuar si prin curtile  interioare ale localnicilor.
„Lucrarea are loc pe strada Petre Ispirescu, pe o lungime de aproximativ 100 de metri si vom asigura alimentarea cu apã, prin conducte noi, la toate cele 6 gospodãrii. Problemele au început cam de o lunã de zile, când oamenii s-au plâns de lipsa presiunii. Toate eforturile noastre de a repara conducta veche au fost în zadar, pentru cã era foarte stricatã si nu mai puteam face nimic. Am decis sã o schimbãm si sã facem lucrurile asa cum trebuie. Sunt lucrãri de reparatii si înlocuire, pentru cã, în toate orasele facem astfel de lucrãri. Acum suntem la Petrila, dar sunt peste tot”, mai spune Donisã. Lucrarea este una din categoria avarii, însã, oamenii de aici se aleg cu o retea nouã si cu tevi din poliester, altele decât cele de fier, vechi si uzate si fizic si moral.


Diana Mitrache