Autoritãtile locale din municipiul Lupeni anuntã o dezbatere publicã privind aprobarea retelei scolare de pe raza Municipiului Lupeni pentru anul scolar 2020-2021.
Modul de organizare a unitãtilor de învãtãmânt din municipiul Lupeni a intrat în dezbatere publicã. Autoritãtile locale au lansat în consultare publicã proiectul privind aprobarea retelei scolare de pe raza municipiului Lupeni în anul scolar 2020-2021. Astfel, conform documentului postat pe site-ul Primãriei municipiului Lupeni, Liceul Tehnologic Lupeni va fi o unitate de sine stãtãtoare, fãrã a avea în componentã si alte institutii de învãtãmânt. Aceeasi situatie este si în cazul Scolii Gimnaziale Nr. 3.
În schimb, Liceul Teoretic Mircea Eliade din Lupeni va avea în componentã  Scoala Gimnazialã Nr. 1 cu grãdinitã proprie si Scoala Gimnazialã Nr. 2. Grãdinita Lumea Copiilor va avea în componentã Grãdinita cu Program Normal nr. 1 si Grãdinita cu Program Normal nr. 2.Este practic doar o formalitate birocraticã, elevii si prescolarii nefiind afectati în niciun fel de aceste proceduri.
Cosmin BACIU