Este nevoie de piatrã pentru terasamentul lucrãrilor la drumul ce urcã în Parâng. Lucrãrile au stagnat pentru cã masinile de mare tonaj nu au mai putut aduce  material de pe Defileul Jiului, din cauza podului de la Lainici, care nu poate suporta sarcini mari.
Din acest motiv, dar si  pentru cã o altã posibilitate ar mai fi de la o carierã dinspre Deva, dar acolo mai scump, nu s-a gãsit material pentru terasament. De la cealaltã carierã pretul este mai mare din cauza lucrãrilor la magistrala CFR, care a contractat întreaga cantitate si astfel, asfaltarea în Parâng stagneazã, chiar dacã vremea e încã bunã. „Din cauza lipsei  materialului cu care se face terasamentul, nu s-a continuat cu asfaltarea. Cel târziu  sâmbãtã, cã se se ia în calcul si vremea, va fi continuatã, însã, asfaltarea altor 800 de metri. Este o mare problemã cu investitiile de la noi. Sunt douã zone în care se pot aproviziona cu piatrã. Una este în zona defileul Jiului si alta înspre Deva. Investitia de la calea feratã foloseste mult material si celelalte lucrãri nu au piatrã”, a spus Costel Avram, administrator public al judetului Hunedoara.
Totusi, lucrarea la drumul spre Parâng nu se va opri de tot. Asta pentru cã mai sunt proceduri ce pot fi efectuate indiferent de starea vremii, dar doar asfaltarea are de pierdut acum. „Ei pot continua sã toarne betoane, fiindcã, chiar dacã temperatura este  negativã, se pun aditivi si nu e vreo problemã, dar noi sperãm ca, atât cât va tine vremea, sã punem asfalt”, mai spune Costel Avram.
În data de 30 noiembrie vin în Parâng reprezentantii firmei care va monta tunelurile, pe zonele în care acestea intersecteazã pârtia de schi. Vor fi montate, spun cei din Consiliul Judetean Hunedoara, care supervizeazã  permanent aceste lucrãri, iar sezonul de schi nu va fi împiedicat de lucrãrile la terasament.  Mai mult, sunt promisiuni si cã din primãvarã ar putea începe si lucrãrile la portiunea de drum ce duce spre Scoala Sportivã din statiunea de munte, punctul terminus al incursiunii în statiune.
Diana Mitrache