Proiectul privind reabilitarea zonei pietonale si a parcurilor din centrul municipiului Petrosani a fost finalizat cu succes si datoritã fondurilor venite din partea Uniunii Europene, Guvernului României si primãriei din Petrosani.

Valoarea finalã a acestuia, rezultatã în urma implementãrii, este de peste 17 milioane de lei, cu TVA inclus, fondurile nerambursabile fiind în sumã de peste 13, 5 milioane de lei. Prezentarea proiectului si a necesitãtii implementãrii sale a fost gãzduitã astãzi de cãtre primãria din localitate. „Acest proiect de mare amploare a schimbat fata localitãtii, contribuind la îmbunãtãtirea infrastructurii rutiere si a zonelor verzi din zona centralã, având drept scop primordial îmbunãtãtirea calitãtii vietii locuitorilor. A fost reabilitatã zona pietonalã precum si parcurile Pensionarilor, I. L. Caragiale, Romtelecom, Comunitatea Europeanã dar si zona Brãdet, au fost instalate 6 panouri informative pentru cetãteni si a fost creat un sistem de iluminat public adecvat zonei pietonale si parcurilor. Eu zic cã este un pas înainte, important, în ceea ce priveste dezvoltarea viitoare a comunitãtii noastre”, a precizat Tiberiu Iacob – Ridzi, primarul municipiului Petrosani.

În cadrul proiectului au fost reabilitate zona pietonalã cuprinsã între Piata Victoriei si Parcul Comunitatea Europeanã, 5 parcuri din zona centralã si a fost instalat un sistem de iluminat public modern.

Mircea Nistor