Acoperisurile de pe douã unitãti scolare din Vulcan, dar si o parte din piesele ce formeazã  calendarul dacic, montant într-una dintre intersectiile din centrul municipiului, au fost zburate de vânt, miercuri dimineatã.
A suflat cu mare putere si primarul spune cã si de la liceu si de la o scoalã au zburat tablele, iar pentru remedierea lor a fost nevoie de interventia pompierilor.
„S-a desprins acoperisul de pe sala de sport a Colegiul Tehnic Mihai Viteazul, dar si de pe sala de sport a Scolii numãrul IV. Au fost tablele pe care vântul le-a îndoit efectiv, pentru cã a suflat cu mare putere. Nu stiu exact, dar a fost foarte puternic, cu rafale în reprize, care era bine ”, a spus Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.
În judetul Hunedoara a existat, miercuri dimineatã un cod portocaliu now-casting, între orele 8,00 si 13,00. Potrivit celor de la ISU, aceste fenomene imediat au avut efect în mai multe localitãti din judet, iar în jurul prânzului s-au înregistrat rafale de 120 – 140 km/h la altitudini de peste 1.800 de metri.
Diana Mitrache