Dupã ce au adus minerii din Valea Jiului în situatia de a-si pune în pericol sãnãtatea si chiar viata,  pesedistii hunedoreni fac acum alte douã mizerii incalificabile:
– pe de-o parte, atacã singura intentie onorabilã de a rezolva  problema minerilor de la Societatea de Închidere a Minelor, si singura voce care s-a auzit în sprijinul ortacilor, cea a PNL, prin senatorul de Hunedoara Carmen Hãrãu si deputatul Lucian Heius, care au reusit de fapt sã aducã în atentia Prim-ministrului si a Ministrului Economiei, situatia gravã a minerilor de la SNÎMVJ, determinând solutionarea ei.
– pe de altã parte, PSD contestã într-un comunicat de presã calitatea proiectului liberal, desi depun si  parlamentarii pesedisti, o sãptãmânã mai târziu, în bãtaie de joc, un “proiect de ordonantã”, ceea ce îi descalificã si din punct de vedere al profesiei de parlamentar, nu doar al bunei credinte!
Asta este adevãrata bãtaie de joc: un fals proiect legislativ în Parlament!
Da, parlamentarii PNL de Hunedoara au depus un proiect de lege care sã rezolve în regim de urgentã problemele grevistilor din Valea Jiului, un proiect serios,  singura cale pe care minerii ar mai fi avut o sansã sã li se rezolve problema dacã boicotul PSD împotriva Guvernului Orban ar fi avut succes! Proiectul repune OUG 36 sub forma unui proiect de lege, în timp ce  parlamentarii pesedisti, condusi de Laurentiu Nistor, au depus dupã  câteva zile un document jenant,  fãcut pe-un genunchi, un proiect de ordonantã, dovedind cel mai rusinos analfabetism parlamentar! Parlamentarii PSD hunedoreni nu stiu nici mãcar faptul cã ordonantele de urgentã nu sunt date de Parlament, sau nu le-a iesit cum  trebuie copy-paste-ul cu care vor sã-i mintã, din nou, pe mineri?!
Pesedistii lui Nistor omit sã spunã cã din vina lor si a guvernelor lor minerii din Valea Jiului sunt în pericol sã rãmânã si fãrã venituri si chiar sã-si distrugã sãnãtatea în pragul iernii, dar au tupeul s-o atace din nou pe  senatoarea liberalã Carmen Hãrãu!
De fapt, singura lor preocupare a fost mereu aceea de a-si spori puterea, influenta si averile. Si nu de mineri le-a pãsat pesedistilor când s-au grãbit, vãzând cum pierd totul, sã schimbe, în ultimul moment, directorul general de la Societatea de Închidere a Minelor cu presedintele PSD Petrila, Gheorghe Bobar, chiar în ziua în care era învestit în Parlament guvernul Orban!
Rusine, PSD Hunedoara!
Biroul de Presã al PNL judetul Hunedoara