Sã depãsesti telescaunul în urcare în Parâng este  provocarea pe care Toma Coconea o lanseazã si în acest an, pentru a treia editie a competitiei  denumitã Run the lift.
Sunt pregãtiri în toi, iar Toma spune cã îi vede zilnic pe cei care vin aici si se iau la întrecere cu instalatia de transport pe cablu ce face cam 24 de minute pânã sus.
„Recordul este de 20 de minute si 40 de secunde, bãtut anul trecut. Am si  premii pentru toti cei care bat telescaunul si pot sã spun cã vãd în aceste zile foarte multi care vin din Vale. Sunt dintre cei care anul trecut erau la limitã si vin aici zilnic cã sã îsi îmbunãtãteascã  performanta si îi stimuleazã ideea cã vor fi premiati dacã vor bate telescaunul”,a spus Toma Coconea, atletul care a initiat aceastã întrecere, dupã ce, ani la rând, el însusi s-a luat la întrecere cu acest telescaun, în timpul  antrenamentelor.
Sunt zeci de tineri care spun cã vin si nu trebuie decât sã se ia la întrecere cu instalatia de transport. Nume sonore vin si în acest an, când Toma va organiza o editie specialã.
„Eu sunt încrezãtor cã va fi un spectacol sportiv frumos. Au salutat sportivi consacrati cum ar fi Tibi Useriu, Viorel Palici, dar si multi sportivi de top si va fi o atmosferã  frumoasã.  Deja sunt  peste 100 de înscrisi, dar preconizez cã vor veni cam 300 de sportivi la aceastã editie”, a mai adãugat Toma Coconea.
Pe 16 noiembrie, cei mai buni alergãtori montani din România se vor întrece cu telescaunul din Parâng, într-o competitie unicã. Aflatã la cea de-a treia editie, Red Bull Outrun the Lift este provocarea montanã lansatã de Toma Coconea – dublu vicecampion al celei mai dificile competitii de aventurã montanã din lume, Red Bull X-Alps. Sportivii participanti îsi vor depãsi  limitele, înfruntând  ascensiunea telescaunului statiunii Parâng de la cota 1.070 la 1.685 m. Este o competitie explozivã, pentru cã  întrecerea telescaunului se face pe o suprafatã foarte abruptã, cu o diferentã de nivel de 615 m. Competitia este  adresatã tuturor alergãtorilor montani din România  cu vârsta de peste 18 ani,  iar înscrierea se poate face pe redbull.ro/outrunthelift, pânã pe 14 noiembrie, ora 23:59.
Diana Mitrache