“Un copil – un brãdut” este campania derulatã de Romsilva. Nouã  campanie îsi propune responsabilizarea copiilor fatã de naturã, crearea unei legãturi trainice cu pãdurea, educatia forestierã prin implicarea acestora în actiunile de plantare, dar si socializare.
În acest demers, pãrintii, rudele, prietenii sunt invitati sã dea o mânã de ajutor tuturor copiilor care vor face parte din actiunea de plantare.
“Stim cu totii cã Sãrbãtorile de iarnã nu sunt la fel de frumoase fãrã „brãdutul de Crãciun”, dar ce spuneti dacã un copil ar întelege în cât timp creste pomul de Crãciun? Sustinem un copil sã adopte un viitor „Pom de Crãciun”! Începând din acest an, ROMSILVA vã propune o nouã provocare: Campania «UN COPIL ~ UN „BRÃDUT”» – O prietenie pe viatã! Orice companie, asociatie, fundatie, sãu persoanã fizicã, poate achizitiona un „brãdut”, care va fi plantat în ghiveci de cãtre un copil, îngrijit cu atentie si ajutat sã ajungã, în primãvara anului viitor, tocmai bun de plantat în mediul lui natural, acolo unde îi este locul! Specialistii Romsilva pun la dispozitie toatã experienta, tot talentul si toatã priceperea dar si rodul muncii lor”, aratã Romsilva.
Achizitionarea puietilor se va realiza în perioada 04.11.2019 – 30.11.2019, fiind conditionatã de îngheturile timpurii, iar actiunile de plantare în ghivece a “brãdutilor” se vor prelungi pânã la terminarea semestrului I al anului scolar 2019 – 2020. Silvicultorii au fost primii care s-au alãturat acestei campanii si au achizitionat brãdutii dar si kit- ul necesar plantãrii acestora în ghivece. Astfel, cu ajutorul acestor silvicultori inimosi, copii vor beneficia, pe lângã consultanta de specialitate si de suportul material necesar plantãrii brãdutilor!
Cosmin BACIU