Cel mai spectaculos drum din zona montanã care este modernizat în acest an este pregãtit  pentru primul strat de asfalt.
Este vorba despre DJ 709 F, drumul din Masivul Parâng, ale cãrui lucrãri de executie sunt finantate prin Programul National de Dezvoltare Localã II si din bugetul Consiliului Judetean Hunedoara.
„Pentru cã sunt adept al dictonului ”vorba-i vorbã, dar fapta-i faptã !”, duminicã dupã- amiazã am urcat în Parâng, pentru a vedea cu ochii mei dacã sunt îndeplinite conditiile pentru demararea turnãrii primului strat de asfalt pe drumul judetean 709F, asa cum au promis cei de la firma care executã lucrãrile la modernizarea acestuia. Din ceea ce am putut constata e clar cã miercuri, 6 noiembrie 2019 vom consemna data la care încep  efectiv lucrãrile de asfaltare pe acest drum de importantã vitalã pentru dezvoltarea  turismului în Valea Jiului. Aproape 2 km de drum sunt deja pregãtiti pentru turnarea  asfaltului si sper cã si vremea ne va ajuta sã facem aceastã  operatiune. Cert este cã, asa cum am promis, anul acesta vom vedea deja asfalt pe o portiune a acestui drum, drept pentru care felicit  constructorul pentru respectarea angajamentului asumat.”, a declarat Costel Avram, administratorul public al CJ Hunedoara. Valoarea totalã a investitiei se ridicã la aproximativ 20 de milioane de lei.