42  de mineri de la Societatea Nationalã de Închideri Mine Valea Jiului ar urma sã fie preluati de Complexul Energetic Hunedoara. Numai cã o eventualã  preluare a acestor mineri nu le garanteazã si faptul cã vor iesi la pensie.
Problemele Complexului Energetic Hunedoara se rãsfrâng asupra angajatilor de la Societatea Nationalã de Închideri Mine Valea Jiului.
”Este din pãcate o nesigurantã. Dacã decizia rãmâne aceeasi dupã apel, atunci este clar cã problemele CEH vor fi mai mari. Dacã intrã în  insolventã, existã un risc foarte mare ca administratorul judiciar sã spunã cã cei  care au venit ultimii vor fi primii plecati. Plecare care va fi fãrã nimic de la CEH”, a declarat Darius Cîmpean, presedintele Sindicatului Muntele  în cadrul emisiunii Punctul pe I de la Mondo TV. Complexul Energetic Hunedoara are în vedere angajarea a 63 de persoane de la SIMVJ. 42 si-au  depus joi cererea de angajare, 22 de la Paroseni si 20 de la mina Uricani.  Numai cã decizia instantei de a nu declara insolventa Complexului Energetic Hunedoara adânceste problema.
Cosmin BACIU