La data de 23.10.2019, în jurul orei 19:00, Politia Municipiului Lupeni a fost sesizatã de o femeie din municipiul Lupeni, cu privire la faptul cã, în data de 23.10.2019, în jurul orei 08:00, nepotul sãu în vârstã de 14 ani, Oltean Vasile Claudiu (foto) pe care îl are în plasament, a plecat voluntar de la domiciliu (în loc necunoscut) si nu a mai revenit.
Mentionãm faptul cã minorul a mai fost plecat în repetate rânduri, voluntar, de la domiciliu, însã aceasta a fost depistat de fiecare data de cãtre politisti pe raza localitãtilor din zona Vãii Jiului, fiind predat bunicii sale.
Minorul prezintã urmãtoarele semnalmente: înãltime 1,6 m., greutate 50 -55  kg., constitutie atleticã, pãr negru, scurt, ochi cãprui, ten mãsliniu, fata ovalã, fãrã semne particulare  La momentul plecãrii, acesta era îmbrãcat cu pantaloni si geacã de trening de culoare albastru cu dungi rosii pe mâneci  si pantofi sport de culoare negru cu talpa galbenã. De asemenea, avea asupra lui un rucsac de culoare neagrã, în care se aflau rechizite scolare. În urma sesizãrii, politistii au demarat deîndatã o serie de activitãti investigative si de cãutare, în vederea depistãrii minorului, cu privire la care a fost solicitatã si mãsura urmãrii nationale. Politistii continuã activitãtile necesare depistãrii celui în cauzã  si le solicitã celor care detin informatii utile anchetei, sã se adreseze celei mai apropiate unitãti de politia sau sã apeleze numãrul unic de urgentã 112.