Pãrintii care au copiii la grãdinitele din Petrosani, cele cu program prelungit, nu vor fi nevoiti sã îsi tinã copiii acasã în vacanta ce urmeazã de sãptãmâna viitoare.
Declaratia apartine profesoarei Lucia Muntea, coordonatoarea structurilor cu program prelungit, care a decis ca, de acum încolo, vacantele sã fie optionale, dacã se adunã un numãr suficient de copii.
„Începând de anul acesta, sã stiti cã, pentru fiecare vacantã, inclusiv cea din sãptãmâna ce urmeazã, pãrintii vor fi anuntati, cã atunci când nu au ce sã facã cu  copiii, pot sã îi aducã la grãdinitã, cu condisia ca, în fiecare locatie, sã fie cel putin 20 de copii, pentru ca noi sã putem deschide bucãtãria si blocul  alimentar pentru ei”, a precizat Lucia Munteanu, director Grãdinitele cu Program Prelungit din Petrosani.
Sunt nu mai putin de 519 copii în grãdinitele cu program prelungit si, din aceastã sãptãmânã, s-a obtinut si autorizatia de la Directia de Sãnãtate Publicã, asa încât acum situatia este în grafic.
„Astãzi, s-a întâmplat sã primim autorizatiile de  functionare la toate cele 3 locatii ale grãdinitei noastre, ceea ce este un lucru deosebit de important pentru linistea  noastrã”, a mai spus Lucia Munteanu.
Sunt zeci de pãrinti pentru care, vacantele intersemestriale sunt un cosmar, din cauzã cã  trebuie sã gãseascã o solutie pentru copiii lor, asa încât sã nu stea  singuri în casã. E dificil, iar acest lucru l-au  înteles educatoarele, care, de acum încolo, în fiecare vacantã, vor asigura permanentã.
Diana Mitrache