Dupã ce s-a aflat, ani la rând, în administrarea municipiului Petrosani, strada Dealului, de la intrarea în orasul Petrila, a ajuns acum în administrarea celor din cel mai estic oras al Vãii Jiului.  În zonã, Consiliul Judetean a alocat bani ca sã fie construit un sens giratoriu, iar strada spre orasul Petrila este acum în reparatii. Primarul Vasilicã Jurca spune cã va turna asfalt acolo si lucrãrile au început în prima zi acestei  sãptãmâni.
„Am promis cã, dupã ce se va  construi sensul giratoriu, vom turna  un strat de asfalt pânã la linia  feratã. Sãptãmâna trecutã, am  propus Consiliului Local un deviz pentru reparatii si acum au început lucrãrile si sper cã în douã-trei zile sã fie gata si intrarea în oras va fi bine organizatã”, a spus Vasilicã Jurca, primarul orasului Petrila.
Circulatia nu este deocamdatã închisã, dar masinile au restrictii în zonã, iar edilul spune cã va fi chiar întreruptã, însã, doar când se va turna stratul de asfalt.
Banii pentru lucrare vin din bugetul local si costul lucrãrii se ridicã la aproximativ 260.000 de lei fãrã TVA, iar pentru cã tot a venit vorba de bani, Vasilicã Jurca spune cã va cãuta o solutie pentru a construi si un pod rutier peste Jiu, asa încât fluidizarea traficului sã fie completã. „Avem contractat studiul de fezabilitate. Urmeazã ca, pânã în 10 noiembrie, sã îl primim, iar pentru bani voi cãuta sã gãsesc solutii, fie printr-o asociere cu Consiliul Judetean, pentru cã existã în discutie si cumpãrarea minei Petrila si CJH ar putea sã ne sprijine ca sã construim si acel pod, ce va face accesul spre minã. Dacã nu, caut solutia la fondurile europene  sau Fondul de Investitii. O sã vãd, dar întâi trebuie sã am proiectul, ca sã stim cât sã cerem”, mai spune Vasilicã Jurca.
Artera rutierã era extrem de degradatã si, pentru cã a fost mereu lãsatã deoparte de administratia de la Petrosani, din cauza pozitiei sale, mai mult pe teritoriul orasului Petrila, abia acum va avea un covor nou de asfalt. Drumul va reusi cu adevãrat sã descongestioneze traficul, dacã va fi construit si podul rutier peste Jiu.
Diana Mitrache
ANUNT IMPORTANT
DEVIERE CIRCULATIE LA INTRAREA ÎN ORASUL PETRILA
În data de 22 si 23 octombrie 2019, ca urmare a lucrãrilor de asfaltare a strãzii Dealului, de la intrarea în orasul Petrila, din zona sensului giratoriu Dãrãnesti pânã la Tunel cale feratã, accesul în si dinspre Petrila se va face deviat pe urmãtoarele rute alternative:
– soseaua de centurã a orasului, în zona cartier Bosnia. Accesul la si de la soseaua de centurã se face pe pod strada Minei (Mina Petrila), pod zona Penny Market, pod zona Primãrie.
– pe ruta alternativã Jiet – Maleia – Petrosani.
”Astãzi au început lucrãrile de asfaltare a strãzii Dealului, stradã pe care am preluat-o din  domeniul public al municipiului Petrosani. Lucrãrile se vor executa pe parcursul  urmãtoarelor douã zile, 22 si 23 octombrie 2019, iar traficul va fi redirectionat pe rute  alternative pentru evitarea cât se poate a  blocajelor de circulatie. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat!”, primar, Vasile Jurca.