Constructorul a avansat cu lucrarea într-un timp foarte scurt, pentru a recupera întârzierea pricinuitã de o serie de inadvertente în proiect.
La finele acestei luni, începutul lunii viitoare, conducerea judetului estimeazã cã lucrarea finantatã din bugetul CJ Hunedoara va fi finalizatã. Sensul giratoriu de la intersectia DN 66 Petrosani cu Petrila ar urma sã fluidizeze traficul si sã reducã numãrul ridicat de accidente. În plus, sensul giratoriu îi va obliga pe soferi sã reducã viteza peste podul de peste Jiul de Est, locul unde în ultima lunã au avut loc douã accidente grave, în care o soferitã a murit iar un alt sofer din Vulcan este în stare gravã la Timisoara. Administratorul public al judetului Hunedoara, Costel Avram, împreunã cu reprezentantii Primãriei Petrosani, ai Consiliului Judetean Hunedoara si alãturi de constructor au inspectat lucrãrile efectuate deja.
“Desi se lucreazã efectiv de mai putin de o lunã, iar termenul de finalizare al acestei investitii este de 8 luni, vom învinge scepticismul celor care credeau cã în iarna aceasta se va circula aici în conditii de santier si vom reda circulatia rutierã pânã la finalul acestei luni, de data aceasta în conditii care sperãm sã elimine riscul de accidente si sã fluidizeze traficul spre si dinspre orasul Petrila”, a declarat Costel Avram. Valoarea totalã a proiectului este de 700 de mii de lei, iar fondurile sunt asigurate din bugetul CJ Hunedoara. Primãria Municipiului Petrosani a asigurat terenul si a finantat realizareaproiectãrii obiectivului.
Maximilian Gânju