Personalul angajat la Societatea Nationalã de Închideri Mine Valea Jiului care nu îndeplineste conditiile de pensionare la momentul închiderii definitive a societãtii este preluat de Complexul Energetic Hunedoara, dupã ce, în urma demersurilor fãcute de senatorul Cristian Resmeritã în urmã cu aproximativ trei sãptãmâni, s-a deblocat transferul persoanelor de la Societatea Nationalã de Închideri Mine Valea Jiului la Complexul Energetic Hunedoara.
Astfel cã, pânã în prezent, minerii de la Exploatãrile Miniere Uricani si Paroseni au avut posibilitatea sã se înscrie pe listã, pentru a fi angajati la Complexul Energetic Hunedoara. Pânã la aceastã datã pe liste s-au înscris 125 de mineri. Este o reusitã obtinutã de senatorul PSD, Cristian Resmeritã.
”În urma demersurilor pe care le-am întreprins, toti angajatii de la  Societatea de Închideri Mine Valea Jiului, care doresc sã îsi continue activitatea la Complexul Energetic Hunedoara, vor fi angajati. Presedintele Consiliului de Administratie al Complexului Energetic Hunedoara, domnul Stamin Purcaru mi-a promis ferm, cã se va da o hotãrâre de Consiliu de Administratie, pentru ca toti acesti oameni sã devinã angajati ai Complexului Energetic Hunedoara”, declarã  senatorul Cristian Resmeritã
Mai mult, senatorul Cristian Resmeritã sustine cã demersurile nu se vor opri aici, si vor continua pentru rezolvarea situatiei si a celeilalte pãrti a personalului angajat la SNIM, prin obtinerea ordonantei care sã prelungeascã efectele Ordonatei 36/2013.
Societatea aproape se închide la finele anului, iar aproape 300 de persoane riscau sã rãmânã fãrã loc de muncã. Oamenii nu se puteau pensiona si nici nu se puteau transfera la minele viabile si nici nu existã un act normativ care sã îi protejeze pe viitor. Pentru acestia, s-au cãutat solutii astfel încât potrivit unui protocol semnat încã de acum câtiva ani, sã fie preluati de Complexul Energetic Hunedoara.
Cosmin Baciu