Fabrici si „uzine” se nasc la Uricani

Orasul Uricani rãmâne fãrã mina care a fost inima localitãtii, iar acum primarul spune cã a adus la discutii toti antreprenorii, ori viitori antreprenori, ca sã le spunã cã e deschis sã le ofere tot sprijinul.
Mai mult, vorbeste si despre oameni care cautã sã investeascã aici si o primã fabricã se  contureazã timid. Sunt în probe spune edilul, dar ei vor face produse de marochinãrie si pantofi.
„E un investitor local care, într-una dintre  fostele clãdiri care apartineau cãminelor în care stãteau minerii pe vremuri, încearcã modalitãti prin care sã realizeze produse de calitate care sã aibã o piatã de desfacere. Sunt pantofi de o calitate bunã, dar vor va face la un pret mai jos, inclusiv adidasi. Dar fac probe tehnologice încã”, spune Dãnut Buhãescu, primarul orasului Uricani.
Dar mai sunt si tineri reveniti cu bani, dupã ce au muncit prin strãinãtate si care acum cautã sã îi investeascã aici. Vor sã facã fie o micã fabricã de conservat fructele de pãdure pentru export, fie un depozit de haine  second hand ce are desfacere în zonale limitrofe, fie mici ateliere mecanice. Dar primarul Buhãescu spune cã încurajeazã orice initiativã particularã.
„În zona fostei case de copii, am dat spatiu la un investitor local, care a generat acolo, acum 3 ani, peste 50 de locuri de muncã. Este într-o stare foarte avansatã si realizarea unei fabrici în zona casei de copii, pentru fructe de pãdure. Tot noi am ajutat si am dat spatiul de acolo. Le-am realizat asfalt pe drumul de acces si este de  perspectivã investitia. Avem de doi ani si jumãtate, în centrala termicã si garajele din jurul ei, un uricãnean care a lucrat în Franta. A deschis acolo un atelier pentru  prelucrãri metalice. Sunt convins cã se va dezvolta pe viitor”, mai adaugã primarul. Edilii au adus  consultantã pe diverse probleme legate de atragerea fondurilor europene si nu numai, pentru cã, spune primarul: „ne dorim sprijinirea investitorilor locali”.
Diana Mitrache

Advertisements

5 comentarii la „Fabrici si „uzine” se nasc la Uricani

 • 14 octombrie 2019 la 19:49
  Permalink

  Nu cred , asa spunea Buhaescu si de drumul DN 66A spre Herculane si nici in ziua de azi nu este asfaltat .

 • 14 octombrie 2019 la 20:16
  Permalink

  Este in campanie electorala!
  Doar c? cei din Uricani ?i-au dat seama ce ?i cum!
  Uricaniul vrea schimbare!

 • 15 octombrie 2019 la 09:46
  Permalink

  nu a inghetat jiu ?

 • 15 octombrie 2019 la 09:47
  Permalink

  noi promisiuni in campsnie electorala ,va mai alege d……
  jos psd

 • 15 octombrie 2019 la 11:24
  Permalink

  Daca si aceste uzine de facut piine ,uzina de haine vechi ,uzine de facut drumuri,dragi uricaneni lucrati cu spor dar toti la aceste fabrici de prostit alegatorii .Pe viata cu facatorul vostru de locuri de munca.

Comentariile sunt închise.