Doritorii de drumetii sunt atentionati de reprezentantii de la drumuri din Gorj cã, pe DN 67C – Transalpina, stratul de zãpadã depãseste cinci  centimetri în anumite portiuni, iar circulatia este restrictionatã.
Pe DN 67C, sectorul cuprins între Rânca si Obârsia Lotrului, se circulã în conditii de carosabil umed si vizibilitate scãzutã, cauzatã de ceata densã. “Reamintim  participantilor la trafic cã accesul este permis între orele 9-17, recomandam participantilor  la trafic sã nu circule cu autovehiculele neechipate de iarnã pe respectivul sector”, atentioneazã reprezentantii de la  drumuri. Angajatii Sectiei de Drumuri Nationale Târgu-Jiu au intervinit marti, cu utilaje dotate cu lamã si rãspânditor de material antiderapant, pentru a mentine drumul curat.
„A nins în statiune, de la kilometrul 23-24, între Novaci si Rânca, s-a asezat strat subtire de zãpadã, am fost nevoiti sã actionãm cu material si spre kilometrul 23 si Rânca, pentru  cã dacã scãdeau  temperaturile exista riscul sã înghete, iar între Rânca si Obârsia Lotrului actionãm cu trei cu trei  utilaje Unimog, cu lamã si rãspânditor si cu ATV 4X4, deci patru utilaje. Se dau zilnic 3-4 tone de material antiderapant. Deja în decor, pe Transalpina, totul e alb, e zãpada depusã, începând de la kilometrul 34 zãpada creste, mãsoara peste cinci centimetri. Mã bucur cã soferii înteleg. Încercãm sã tinem Transalpina deschisã, se mai încãlzeste, mai sunt oameni care vor sã vadã muntele, mai sunt si exploatãrile forestiere. Trebuie ca autoturismele sã aibã cauciucuri de iarnã, iar programul a fost redus”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Ion Tudor, seful SDN Târgu-Jiu.