Salvator din pasiune

Plutonierul major Robert Kulcsar a reusit sã salveze viata unui om aplicând corect metodele de resuscitare. Pompierul a participat alãturi de Bebe,  ciobãnescul german specializat în cãutare –  salvare, la a 15 a editie a Concursului de dresaj al câinilor de serviciu din cadrul Ministerului Afacerilor Interne organizat la Centrul Chinologic „Dr. Aurel Greblea„ Sibiu.
Dupã finalizarea unei probe din concurs unul dintre participanti, în vârstã de 58 de ani din Cluj, s-a prãbusit la pãmânt.
Robert Kulcsar îsi aminteste cã l-a vãzut pe bãrbat cãzut cu fata în jos si imediat a recunoscut semnele unui infarct miocardic.
Robert, si alti doi colegi, au evaluat victima, au constatat lipsa pulsului si au aplicat masajul cardiac reusind sã-l tinã în viatã pe bãrbat pânã la sosirea echipajelor de ajutor medical calificat. El a fost transportat de urgentã la Spitalul din Sibiu unde i s-au montat pe cord 4 stenturi. Ulterior, instructorul de câini, a fost transferat la o clinicã specializatã din Cluj iar acum este stabil.
Efectuarea masajului cardiac eficient, pânã la sosirea ajutorului medical specializat, a fost vital în mentinerea în viatã a bãrbatului si evitarea afectãrii cerebrale ca urmare a lipsei oxigenului.

Advertisements