Tragedia a avut loc pe raza localitãtii Bãcia, pe DN 66, iar victimele sunt un bãrbat de 51 de ani si o femeie de 47 de ani. Alte douã persoane au fost rãnite grav în urma accidentului. Toti cei din microbuz sunt din municipiul Brad si se întorceau din Germania.
Bãrbatul de 51 de ani, care si-a pierdut viata în urma accidentului, conducea un microbuz în care se mai aflau trei femei, iar într-o curbã periculoasã a intrat într-o depãsire neregulamentarã si s-a izbit frontal de un TIR care venea din sens opus. ”Din primele cercetãri s-a stabilit faptul cã un bãrbat în vârstã de  51 de ani, din municipiul Brad, în timp ce conducea un microbuz, în care se aflau trei pasagere, din directia Petrosani cãtre Simeria, a pãtruns pe contrasens, pe fondul efectuãrii unei depãsiri neregulamentare si a intrat în coliziune frontalã, cu un autotren condus regulamentar de un bãrbat de 51 de ani, din judetul Alba”, a declarat purtãtorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nitu. Impactul a fost  devastator iar toti cei aflati în microbuz au rãmas încarcerati.
Soferul si pasagera aflatã pe locul din dreapta fatã, o femeie, au murit pe loc. Pentru salvarea celorlalte douã femei, una de 42 de ani iar cealaltã de 47,  au intervenit mai multe echipaje ale  pompierilor militari  din Deva si Orãstie, însã a fost nevoie si de autospeciala de descarcerare. Trei  dintre oamenii aflati în microbuz au fost scosi din masinã cu ajutorul echipei de descarcerare”, a precizat purtãtorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda. Politistii fac cercetãri în acest caz pentru infractiunea de ucidere din culpã si vãtãmare corporalã din culpã.
Maximilian Gânju