Administratorul public al judetului Hunedoara, Costel Avram,  a efectuat o vizitã de lucru pe DJ 667 Pui – Râu Bãrbat – Hobita – Baleia, drum care este cea de-a cincea poartã de intrare în Parcul National Retezat, dupã cele de la Poiana Pelegii, Cârnic, Râusor si Câmpu lui Neag.
„La invitatia unor prieteni,am parcurs cei aproximativ 20 de  kilometri ai drumului judetean ce porneste din comuna Pui spre Baleia. Dacã înainte de 1990, pe acest drum se circula cu autobuzul, acum din pãcate, asa cum am putut constata, el este impracticabil cu masina. Mã mâhneste acest lucru, cu atât mai mult cu cât drumul Pui-Baleia, constituie cea de-a cincea poartã de intrare în Parcul National Retezat, dupã cele de la Poiana Pelegii, Cârnic, Râusor si Câmpu lui Neag. Eu cred cã dacã ne dorim cu adevãrat  dezvoltarea turismului în judetul Hunedoara,  trebuie sã gãsim solutii pentru a moderniza infrastructura de acces cãtre principalele zone de turism montan, mai ales cã o bunã parte a acestor drumuri, asa cum este si cazul celui spre Baleia, sunt drumuri judetene. Acum, cã am  vãzut personal care e realitatea din teren, voi solicita conducerii Consiliului judetean si consilierilor, sã-si îndrepte atentia si spre aceastã cale rutierã pe care localnicii si turistii deopotrivã asteaptã sã poatã circula din nou si altfel decât cu cãruta sau cu masina 4×4” a declarat Costel Avram.
Dezvoltarea  turismului în judetul Hunedoara este o prioritate pentru Consiliul Judetean Hunedoara, de aceea se cautã mereu solutii pentru a moderniza infrastructura de acces cãtre principalele zone de turism montan.