Scoala superioarã de la Petrosani a trimis în lume nume importante, toti fiind absolventi ai facultãtii de aici.  Sunt oameni despre care auzim mereu, iar la deschiderea noul an  universitar, Samuel Dioane, directorul general al Complexului Energetic Hunedoara, Artur Gãman, directorul Institutului National de Cercetare INSEMEX, sau administratorul public al  judetului Hunedoara, Costel Avram, au vorbit depre  experientele lor de la aceastã scoalã.
De altfel, scoala de aici le-a fost tuturor o rampã de lansare, iar Costel Avram a tinut sã le povesteascã celor prezenti si despre echipa de rugby, dar si despre cursurile de aici, încurajându-i astfel pe actualii studenti sã creadã în sansa lor.
„Nu mai este demult un secret faptul cã aici, la Universitatea din Petrosani se formeazã specialisti în diverse domenii, profesionisti care vor activa si transforma în viitor societatea si economia româneascã. Personal, mã încearcã un sentiment de  mândrie, pentru cã mã numãr si eu printre absolventii acestei prestigioase institutii  academice. Am avut sansa de a întâlni, si pe terenul de sport, dar si în amfiteatru, în sãlile de curs si laboratoare, oameni exceptionali, datoritã cãrora  m-am format profesional, sportiv si etic. Multi dintre fostii mei colegi, dar si absolventi ai altor promotii de aici, sunt astãzi oameni cu pozitii  onorante în companii multinationale, în management sau administratie”, a spus Costel Avram, administrator public al judetului Hunedoara .  Scoala de aici a dat lumii nume importante si tocmai de aceea, cei care au deschis  noul an universitar de aici i-au încurajat pe boboci sã creadã în viitorul lor. Asta, pentru cã rampa de lansare poate fi, pentru oricine, unul dintre amfiteatrele universitãtii de la Petrosani.
Diana Mitrache