Au creat creme bio, au culturi exotice, udate cu apã cu proprietãti magnetice, dobândite în urma unui proces descoperit recent, au creat o serie de experimente uluitoare si pe toate vor sã le prezinte la Noaptea Cercetãtorilor, la mina Petrila.
Evenimentul are loc în 27 septembrie si organizatorii spun cã totul face parte dintr-o muncã de cercetare, bazatã pe experiente care si pe ei i-au uimit atunci când le-au pus în practicã. Si suntem cu totii asteptati acolo, la primul eveniment de acest gen ce se tine în Valea Jiului, la fosta minã Petrila. „Noi vom prezenta rezultatele obtinute în Petrila, cu cei de la laboratorul plasmatic si cu elevii care s-au implicat. Avem mai multe proiecte de cercetare în cadrul laboratorului, unde folosim apa plasmaticã, despre care vom povesti mai multe la eveniment. Am reusit sã obtinem plante bio, produse cosmetice bio, mâncare bio si deja lumea stie despre ele”, ne-a explicat Nicoleta Cîndea, profesor coordonator al proiectului.
La noaptea cercetãtorilor de vineri, 27 septembrie, la mina Petrila puteti vedea si planetele, acolo urmând sã aibã loc si o sesiune de vizionat stelele.
„Le multumim, cu aceastã ocazie, celor de la Liceul Teoretic din Lupeni, care vor veni cu instrumente pentru a face observatii astronomice, la Noaptea Cercetãtorilor, dacã vremea ne va permite”, a mai spus Nicoleta Cîndea. Evenimentul este programat sã înceapã la ora 19,00, în curtea fostei Mine Petrila. Noaptea cercetãtorilor este o manifestare ce are loc simultan în mai multe orase ale tãrii, iar Petrila este pentru prima datã când ia parte la asa ceva. Aici vor fi prezentate câteva experimente ce pot oricând rivaliza cu inovatiile din diverse domenii, din actualitatea noastrã.
Diana Mitrache