Încãlzirea în sistem centralizat din municipiul Petrosani este incertã.  În acest sens, la Prefectura judetului Hunedoara a fost convocat în sedintã extraordinarã Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgentã, una din teme fiind analiza situatiei  create în Municipiul Petrosani ca urmare a intrãrii în faliment a  societãtii de distributie a agentului termic,  respectiv SC Termoficare SA Petrosani. Prefectul judetului Hunedoara sustine cã aceastã  problemã poate genera situatii de urgentã.
“În urmã întâlnirii s-a stabilit faptul cã este o stare generatoare de  situatii de urgentã. Firma care distribuia agentul termic se aflã în imposibilitatea de a mai face acest lucru odatã cu intrarea în faliment astfel cã am solicitat Primãriei Petrosani si Complexului Energetic Hunedoara sã ia mãsurile organizatorice si financiare necesare pentru asigurarea agentului termic abonatilor. În acest sens, în Consiliul de Administratie al Complexului Energetic Hunedoara se va discuta mãsura privind preluarea distributiei agentului  termic”, a declarat  Fabius Kiszeluy, prefectul judetului Hunedoara.
Situatia abonatilor la sistemul centralizat de termoficare din  municipiul Petrosani rãmâne, în continuare, incertã. Temperaturile au scãzut simtitor, iar  potrivit legii, atunci când 3 nopti consecutive,  temperatura scade sub 10 grade Celsius  trebuie reluatã furnizarea agentului termic.  La Petrosani este imposibil de spus când se va întâmpla acest lucru, însã conducerea Complexului Energetic Hunedoara dã asigurãri cã poate livra agent  termic populatiei.
“La Petrosani au  existat discutii cu oficialii municipalitãtii si cu Prefecturã. Noi suntem dispusi si putem asigura furnizarea agentului termic”, a declarat Samuel Dioane, directorul  general al Complexului Energetic Hunedoara.  Autoritãtile din judetul Hunedoara sunt tot în faza de a identifica solutii pentru furnizarea agentului termic în Petrosani.  Încã se cautã solutii pentru sistemul centralizat, la care mai sunt bransate 1.500 de apartamente si circa 150 de agenti  economici. O solutie, identificatã si în urmã cu câteva luni, este ca  producãtorul de energie, Complexul Energetic Hunedoara, sã asigure furnizarea agentului  termic.Problemele de la Petrosani au apãrut dupã ce societatea de termoficare a intrat în faliment.
Cosmin BACIU