Principala rutã cãtre Transalpina, DN 7A, Petrosani – Obârsia Lotrului, aratã ca dupã rãzboi si a afectat în mare mãsurã turismul în acest sezon estival.
În Cheile Jietului, pe o portiune de circa 8 kilometri, drumul a pus la grea încercare soferii si autoturismele lor, din cauza lipsei asfaltului, a gropilor, ori chiar a alunecãrilor de teren. Soseaua ar urma sã fie reabilitatã dupã ce a primit o finantare de douã milioane de lei a anuntat deputatul hunedorean, Laurentiu Nistor.
Drumul National 7A spre Obârsia Lotrului, respectiv km 86 + 650 – km 105 + 520, care face legãtura între orasele Petrosani, judetul Hunedoara si Brezoi, judetul Vâlcea, a primit o finantare de 2.000.000 lei si va beneficia de o serie de lucrãri de modernizare.
”În perioada ce a urmat schimbãrii administratorului, pe DN 7 A nu s-a mai realizat  niciun fel de investitie, el având nevoie de o serie de reparatii capitale. În urma interpelãrii pe care am adresat-o Ministerului Transporturilor, DN 7 A s-a întors în administrarea Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara si au fost alocati si banii necesari reparatiilor. Am realizat aceste demersuri în urma solicitãrilor pe care le-am primit din judet si constient fiind de importanta acestuia pentru hunedoreni. Astfel, în acest moment DN 7 A, sectorul din judetul Hunedoara pânã în dreptul localitãtii Maleia, din judetul Vâlcea, va intra în reparatii  constând în: covoare asfaltice, curãtare si desfundare santuri, decolmatare podete, parapet metalic, parapet din beton, refacere corp drum, semnalizare verticalã. Valoarea totalã a lucrãrilor se ridicã la suma de 2.003.801 lei. Mereu am spus cã nimic nu este imposibil atunci când existã vointã politicã si disponibilitate. Despre realizãrile lui Ludovic Orban ca ministru al Transporturilor nu are rost sã ne chinuim sã vorbim, pentru cã bilantul lui este o rusine pentru mandatul pe care l-a detinut, iar statutul de lider al Opozitiei i se potriveste de minune, pentru cã poate doar sã critice, fãrã sã vinã cu solutii concrete”, spune liderul PSD Hunedoara, Laurentiu Nistor într-un comunicat dat publicitãtii.
Drumul este circulat atât iarna cât si vara, pentru cã în sezonul estival este una din  principalele porti cãtre soseaua de altitudine din Parâng.  Iarna, DN 7A Petrosani-Voineasa permite accesul turistilor cãtre cãtre statiunea de schi de la Voineasa.
Maximilian Gânju